×

Könyvest és Negót is kezdőcsapatba tennék olvasóink az oroszok ellen

A Szerbia ellen győztes góllal detütáló Könyves Norbert és a válogatottban eddig csak csereként pályára lépő Loic Nego is helyet kapott olvasóink Oroszország elleni kezdőcsapatában.

Belgrád, 2020. október 11. Könyves Norbert ünnepel, miután gólt szerzett Szerbia ellen a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Belgrádban 2020. október 11-én. MTI/EPA/Andrej Cukic

Az Oroszország–Magyarország NL-csoportmeccs 20.45-kor, a találkozó felvezetése 20 órakor kezdődik az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.


Ahogy a kapitány, olvasóink is 22 fős keretből válogathattak, miután a Belgrádban pályára lépő csapatból Gulácsi Péternek vissza kellett térnie klubjához, míg Hangya Szilveszter megsérült a szerbek elleni győzelem során (1-0).

Gulácsi távozásával kettő kapus maradt a keretben, és egyértelmű volt az olvasók döntése: Dibusz Dénes a szavatok 97%-át megsöpörte.

A három középhátvédes felállást (a csapatot is így állítottuk össze) favorizáló Marco Rossi láthatóan ragaszkodik az Orbán, Lang, Szalai Attila hármashoz, így tettek a szavazók is, bár Botka Endre nagyon kevéssel maradt le a kezdőcsapatról.

A Fradi-védő - eredetileg jobbhátvéd lévén - a szélső pozícióért is nagy versenyben volt, ám Loic Nego és Holender Filip megelőzte (utóbbit itt és nem csatárként vettük számításba, ahogyan mostanában a szövetségi kapitány is).

A középső középpályásokat illetően viszont egyöntetű volt olvasóink vélemenye, akik a Nagy, Kalmár, Sigér triónak szavaznának bizalmat, míg elöl a debütálásán eredményes Könyves Norbert és a Bulgáriában betaláló Nemanja Nikolics kezdene.

Olvasóink oroszok elleni kezdőcsapata:
Dibusz – Orbán, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kalmár, Sigér, Holender – Könyves, Nikolics