×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája Ferencvárosi TC

Nem lehetnek nézők Barcelonában a Fradi ellen

A katalán kormány nem járult hozzá, hogy nézők előtt rendezzék jövő kedden a Barcelona Ferencváros elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését – árulta el a Kossuth Rádió megkeresésére Sergi Solé, az El Mundo Deportivo újságírója.

A spanyol lap Barca-felelőse teljességgel kizártnak tartja, hogy megváltoztassák a csütörtökön Josep Maria Argimon államtitkár által kihirdetett határozatot.

A Kossuth Rádióban adott beszámoló:

 

Mint részletezte, a klub kérvényezte, hogy a tapasztalatok függvényében fokozatosan növelhesse a Camp Nou nézőszámát a BL-meccseken, miután az UEFA engedélyezte, hogy a helyi hatóságok beleegyezésével a nemzetközi mérkőzéseken a stadionok harminc százalékos kihasználtsággal fogadhassák a – kizárólag hazai – szurkolókat.

A Barca terve az volt, hogy az első fordulóban, a Ferencváros ellen csak ezer érdeklődőt enged be, a Dinamo Kijev ellen már 10 ezret, míg a Juventust 25 ezer szempár előtt kívánta fogadni.

Solé hozzátette, Katalóniában épp szigorítják a szabályokat a koronavírus miatt. Szerdán a katalán regionális hatóság bejelentette, hogy péntektől zárva kell tartania az összes bárnak és étteremnek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – foglalta össze az MTI. Argimon szerint nehéz lenne megmagyarázni ezeket az intézkedéseket, ha ezután a futballszurkolók a helyszínen tekinthetnék meg a mérkőzéseket.

„Nagyon nehéz egy nyilvános esemény engedélyezésére gondolnunk a jelenlegi helyzetben. Nem mondom, hogy ez így lesz az egész szezonban, de kedden lehetetlen lenne” – magyarázta a katalán régió egészségügyi minisztere, Alba Verges,

Az M4 Sporton és az m4sport.hu-n a Ferencváros összes BL-meccsét élőben közvetítjük.

További hírek