×

A megvalósult Fradi-álomról álmodik a válogatott is – Gurulj be lassítva is!

A magyar válogatott mindenkit meglepő őszi szerepléséről, az Izland elleni sorsdöntő Eb-pótselejtezőről és a Fradi BL-csoportmeccseit megelőző várakozásokról beszélgetett a Gurulj be lassítva is! eheti részében Berkesi Judit és Hajdú B. István.Hetente jelentkező podcastünk két hazigazdája egyetértett abban, hogy bravúros őszt tudhat maga mögött a válogatott. Marco Rossi csapata Törökország és Bulgária után Szerbiában is győzni tudott (1–0), sőt Moszkvából is egy ponttal térhetett haza (0–0).

Hajdú B. István meglátása szerint a magyar labdarúgás legfényesebb korszakaiban sem volt evidens, hogy négy ilyen idegenbeli meccset vereség nélkül hozzon le a csapat, ráadásul az októberi meccseket (tehát a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőt, illetve a belgrádi és az oroszországi NL-találkozót) felforgatott kerettel és Szoboszlai Dominik nélkül vívta meg a válogatott, amelynek hozzáállását jól jellemezte például az újonc Könyves Norbert szerbek elleni találata.

Ami az Izland elleni, novemberi pótselejtezőt illeti, Hajdú B. amondó, a szigetországiak valószínűleg nem dőltek a kardjukba, mikor kiderült, a magyarokon át vezet az út a kontinestornára. Ugyanakkor a 2016-os Eb jól példázta, hogy a magyar válogatott rágós falat lehet Izlandnak, igaz most „nem tudunk leakasztani egy négy évvel ezelőtti Gera Zoltánt, vagy Dzsudzsák Balázst”.

Berkesi Judit és Hajdú B. István is biztos abban, a válogatottra ösztönzőleg hat egy már megvalósult álom: a Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplése, amely jövő héten kezdődik Barcelonában (a kedden 21 órakor kezdődő Barca–Fradit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti).