×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája Ferencvárosi TC

Lovrencsics: Kihívás megmutatni, hogy mi vagyunk a Ferencváros

Lovrencsics Gergő hangsúlyozta, a Bajnokok Ligájában nemcsak a részvétel a fontos, hanem az is, hogy a Ferencváros letegye a névjegyét.

„Még mindig hihetetlen kategóriába tartozik nálam” – kereste a szavakat a Fradi csapatkapitánya azzal kapcsolatban, milyen lesz abban a sorozatban szerepelni, amelybe azóta vágyik, hogy  gyerekkorában nézte a mérkőzéseket.

„Ez az amit klubszinten, főleg egy magyar klubnak el lehet érni, hogy bejut a Bajnokok Ligájába. Nagyon nehéz, ezt mutatja, hogy 2009-ben a Debrecen jutott be legutóbb – és az FTC, de annak már 25 éve, tette hozzá.  – Az nagyon sok.”

Ám most újra itt az idő. Lovrencsics röviden összefoglalta, szerinte mi ennek az oka. „Mindenki él-hal a klubért. A takarítónőtől a vezetőkig. A Fradi egy család.”

Az eredménye pedig, hogy egy évvel az Európa Liga csoportköre után idén BL-ében mérethetik meg magukat. Méghozzá olyan eggyütesek ellen, mint a Barcelona és a Juventus, és klasszisaik, Lionel Messi, illetve Cristiano Ronaldo.

„Kiráz a hideg, mikor rágondolok, milyen csapatok ellen lehet játszani. Biztos vagyok benne, hogy mindenki fel lesz dobódva és még két lapáttal rá fog tenni, hogy minél jobbat tudjon nyújtani ezek ellen a világsztárok ellen” – tekintett előre a következő hetek kihívásaira. Melyek közül a legnagyobbnak még is azt tartja: „hogy, mennyire tudjuk megmutatni, hogy mi vagyunk a Ferencváros.”

A Ferencváros jövő kedden 21 órától a Barcelona vendégeként lép pályára BL G csoportjában.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a Fradi összes BL-meccsét élőben közvetíti.

További hírek