×

Az újonc ellen zsinórban negyedszer maradt pont nélkül a DVTK

Az újonc Budafoki MTE 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőr csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Budafoki MTE – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Budafok, v.: Iványi
gólszerzők: Oláh (17.), Ihrig-Farkas (63.), illetve Drazic (71.)
sárga lap: Vaszicsku (36.), illetve Iszlai (22.), Hasani (40.)

Budafok: Póser - Margitics, M. Nikolic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Lőrinczy, 74.), Szabó M. (Fekete M., 91.) - Kovács D. (Mervó, 88.)

Diósgyőr: Danilovic - Polgár, Szűcs K., Hegedűs, Memolla - Márkvárt, Iszlai (Max, 86.) - Hasani (Korbély, 72.), Grozav, Drazic - Ivanovszki


Jó iramot és mindkét oldalon két ígéretes helyzetet hozott a találkozó első negyedórája, majd egy szöglet után a hazaiak jutottak vezetéshez. Góljukat a volt diósgyőri Oláh Bálint szerezte fejjel.A folytatásban esett az iram, és sok volt a taktikai szabálytalanság, valamint a technikai hiba is.

A szünet után bátrabb támadó játékot vállalt fel a Diósgyőr, lehetőségei is adódtak, de gólt ismét a hazaiak szereztek: formás kontra lezárásaként Ihrig-Farkas talált be.Percek teltek el, amíg a vendégek magukhoz tértek, de Drazic fejesével sikerült szépíteni, amely további nagy rohamokra sarkallta őket.A hajrára viszont elfogyott a lendület, a budafoki gárda pedig hiba nélkül védekezett, és a lefújásig megőrizte egygólos előnyét.

Az újonc Budafok hatodik találkozójából a harmadikat nyerte meg a bajnoki idényben. A sereghajtó DVTK sorozatban az ötödik bajnoki fordulóban maradt nyeretlen, és egymást követő negyedik vereségét szenvedte el.

Mérkőzés utáni értékelések:

További eredmények:
Kisvárda Master Good FC-Ferencvárosi TC 0-2

szombaton játsszák:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 19.30

vasárnap játszák:
Paksi FC-Zalaegerszegi TE 14.30
Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 17.00