Musorujsag
Élő Eredmények
×

Waltner Róbert lett a Siófok vezetőedzője

m4sport.hu
A labdarúgó NB II-ben szereplő Siófok Waltner Róbertet nevezte ki vezetőedzőnek.

A Balaton-parti klub tájékoztatása szerint a 43 éves tréner szerződése a szezon végéig, 2021. június 30-ig szól.

A hatszoros válogatott Waltner játékosként megfordult Kaposváron, a Videotonban, Újpesten, Zalaegerszegen, az argentín Boca Juniorsban, a ciprusi Anorthosisban, a Vasasban, az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Dhafrában, az osztrák Mattersburgban, a Lombard Pápában, és a BFC Siófok színeiben is. A 2007/2008-as NB I-es bajnokságban gólkirály és az Év játékosa lett, a Boca Juniors együttesével Libertadores Kupát és Interkontinentális Kupát nyert 2003-ban.

Edzői pályafutását Ausztriában kezdte, majd dolgozott Zalaegerszegen és legutóbb a Kaposvári Rákóczinál: a zöld-fehér alakulattal az NB III-ból két év alatt feljutott az NB I-be. A somogyi megyeszékhelyről szeptemberben távozott, helyét Várhidi Péter vette át.

Waltner Róbert Gál Istvánt váltja Siófokon, akit 2019 nyarán neveztek ki vezetőedzőnek, és akivel a koronavírus miatt félbeszakított bajnokságot az ötödik helyen zárta a csapat a Merkantil Bank Ligában. A Siófok a mostani szezonban 14 meccsen szerzett 14 ponttal a 16. helyen áll a tabellán.

További tartalmak