A Békéscsaba nem áll ki a Loki ellen

A Békéscsaba 1912 Előre nem áll ki a listavezető Debreceni VSC elleni vasárnapi bajnoki összecsapásra a labdarúgó Merkantil Bank Liga 16. fordulójában.

Békéscsaba (Fotó: Facebok/Békéscsaba 1912 Előre)
A békéscsabai együttes közösségi oldalán két nappal a találkozó előtt, pénteken közölte: a többségi tulajdonos és csapatorvos döntését követően kezdeményezték a mérkőzés elhalasztását, amit azonban ellenfelük írásban elutasított.

Kiemelték: mivel csapatukban 28-an jelenleg is pozitív koronavírusteszttel rendelkeznek, továbbá tartanak a bevethető fiatal játékosaik megfertőződésétől, illetve az előző hetek meccsterheléséből adódó sérülésveszélytől, inkább nem utaznak el Debrecenbe.


Hozzátették: a járvány miatt már az elmúlt fordulókra is tartalékosan tudtak csak kiállni, azóta pedig még több lett a pozitív tesztet produkáló játékosuk, már a megyei csapatuk, valamint az U17-es és U19-es keret tagjai közül is többen fertőzöttek.

A magyar szövetség versenybizottsága péntek délután már döntött arról, hogy a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda DVSC kapja meg.

A debreceniek így 16 mérkőzésen 37 pontot gyűjtöttek, amellyel vezetik az NB II tabelláját, jelenleg hétpontos előnnyel a két mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Budaörs előtt. A Békéscsaba 23 ponttal a nyolcadik, az együttes így már sorozatban a legutóbb négy fordulóban maradt pont és szerzett találat nélkül.

Az OTP Bank Ligában hasonló ok miatt maradt el a péntekre kiírt DVTK-Újpest mérkőzés, a magyar szövetség versenybizottsága csütörtökön döntött arról, hogy a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda miskolciaknak adták.