×

Nagy Ádámmal a soraiban nyert a Bristol

Pénteken este a Bristol City a Championship 11. fordulójának nyitómérkőzésén 1-0-s győzelmet aratott a Cardiff City otthonában, ezzel a tabella második helyére ugrott fel. A mérkőzés előtt pár órával adta ki a közleményt a klub, hogy szenegáli támadója, Famara Diédhiou pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Nagy Ádám (Forrás: Rogan/JMP) Nagy Ádám (Forrás: Rogan/JMP)
A Cardiff City elleni bajnokin Nagy Ádám a kezdőben kapott helyet, miután a csapat elmúlt mérkőzésén élt a lehetőséggel, és öt nyeretlen mérkőzés után magyar légiósával a soraiban újra megízlelhette a győzelem ízét a Bristol.

Edzője, Dean Holden elismerően beszélt magyar középpályásáról a Huddersfield elleni 2-1-s diadal után.
„Minden elismerésem Ádám. Húsz perc játék után látható volt, hogy mindent belead, hogy jó teljesítményt nyújtson. Mindegy, hogy a csapatban a 17., 18. Vagy 19. játékos vagy-e, felkészültnek kell lenned a játékra, mert bármi megtörténhet” – nyilatkozta a huddersfieldi meccs után Holden.

Nagy Ádám sokat tett csapata játékához. Megadta a ritmust a játéknak, passzjátéka és szűrőmunkája újfent kimagasló volt.

A Cardiff ellen már a második percben kialakult a mérkőzés végeredménye Chris Martin találatával. Bár a walesiek mindent megtettek az egyenlítésért, számtalan helyzetet dolgoztak ki, a Bristol hálója végül érintetlen maradt.
A Bristol Post beszámolójában Nagy Ádám hetes osztályzatot kapott. Stabil volt a középpályán, a labda pedig szokás szerint jó helyen volt nála. A párharcokból kijöhetett volna jobban, de összességében jól teljesített a 90 perc alatt.


Pénteken, a Cardiff elleni nagyon fontos összecsapás előtt derült ki, hogy a Vörösbegyek támadója, Diédhiou koronavírusos, és azonnal karanténba vonult.

Magyar szempontból ez csak azért lehet aggasztó, mert egy hónappal ezelőtt a Salzburg hasonló ok miatt nem engedte a válogatotthoz Szoboszlai Dominiket. Remélhetőleg a Bristol nem lesz ilyen szigorú, hiszen a nemzeti csapatnak szüksége lehet a középpályás jó játékára.