Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: Arteta kéri az Arsenal vezetőségét, vessenek be mindent Szoboszlaiért

Sajtóhír: Arteta kéri az Arsenal vezetőségét, vessenek be mindent Szoboszlaiért

m4sport.hu/teamtalk.com
Angliában több cikk jelent meg pénteken, hogy az osztrák Red Bull Salzburgban bombaformában játszó magyar középpályást, Szoboszlai Dominikot már télen szerződtetné az Arsenal. A londoni klub érdeklődését a játékos ügynöke is megerősítette.

A Salzburg 20 éves magyar légiósa, Szoboszlai Dominik 2018-ban csatlakozott az osztrák bajnokhoz, ahol figyelemreméltó teljesítményt nyújt. A Transfermarkt adatai szerint 73 mérkőzésen lépett pályára a csapatban és 54 gólból vette ki részét.

A szigetországban úgy írnak a fiatal magyarról, mint Európai egyik legfényesebb tehetsége, leigazolása sok klub számára gyümölcsöző lenne. A Sport Witness szerint Szoboszlai az Arsenal menedzserének, Mikel Artetának az első számú célpontja.

Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az olasz AC Milan is egyre komolyabban érdeklődik a magyar iránt, ezt a játékos ügynöke, Esterházy Mátyás mondta, ahogyan az Ágyúsok érdeklődését is megemlítette. A fiatal tehetség ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Milan lendülete csökkent amióta az angol csapat harcba szállt érte.

Ezért az angol tudósítások arról írnak, hogy a Milan nem jelenthet veszélyt a magyarért folyó versenyben az észak-londoni klubnak, amely határozott lépéseket tervez annak érdekében, hogy már januárban megszerezze Szoboszlait, mielőtt tovább emelkedne az ára.

Persze a jövő még mindig nagyon képlékeny, hisz a legértékesebb magyar labdarúgó nem csupán a Milan és az Arsenal érdeklődését keltette fel, Olaszországból más klubok is figyelik -például a Juventus -, és nem lehet elvetni a német Leipziget sem, mint lehetőség, amely klub szoros kapcsolatot ápol a Salzburggal-

Borítókép: epa08710198 (L-R) Salzburg's Dominik Szoboszlai, Maccabi's goalkeeper Daniel Tenenbaum and Maccabi's Maor Kandil in action during the UEFA Champions League playoff second leg soccer match between FC Salzburg Maccabi Tel Aviv in Salzburg, Austria, 30 September 2020. EPA/CHRISTIAN BRUNA

További tartalmak