Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csányi Sándor: Nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak

M4 Sport/MTI
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke hétfőn exkluzív interjút adott az M4 Sportnak, amiben többek között a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekről, az amatőr bajnokságok felfüggesztéséről, a magyar–izlandi Eb-pótselejtezőről és Szoboszlai Dominik helyzetéről is beszélt.

Csányi Sándor az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III. és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont „nem kerülnek lebonyolításra”, azaz félbeszakítják a pontvadászatokat.

Az MLSZ azután hozta meg döntését, hogy Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. A korlátozásokat harminc napra vezetik be, de szükség esetén meghosszabbíthatják. Ezek között szerepel az is, hogy sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet rendezni.

Csányi úgy fogalmazott, nagyon sajnálják, hogy „az év meccsét”, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A nemzeti csapat vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

„Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg” – nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Ami a válogatott Izland elleni, sorsdöntő meccsét illeti, Csányi szerint „minden északi csapat veszélyes”, ráadásul az izlandi játékosok topbajnokságokban pallérozódnak, de látva a magyar válogatott előző három meccsét, úgy véli, sikeresek lehetünk. „Nyilván sokkal jobb lett volna, ha 20 ezer néző tudja segíteni a csapatot, adott volna egy különleges atmoszférát” – tette hozzá.

Az elnök kifejtette, nagyon bízik benne, hogy Szoboszlai Dominikot elengedi a válogatotthoz klubcsapata, a Red Bull Salzburg – amelynél újabb pozitív koronavírustesztek miatt az egész csapat karanténba került -, de az osztrák szabályok megsértését kockáztatva nem fogják Magyarországra hozni a játékost.

„Szoboszlai Dominik a válogatott egyik nagy erőssége, sokkal nyugodtabb lennék, ha játszhatna a középpályás, de úgy gondolom, az ő színvonalát megközelítő játékosok vannak még a keretben” – nyilatkozta.

A salzburgi csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeztek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél.

A 20 éves Szoboszlainak szintén karanténkötelezettség miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgáriában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi szövetségi kapitány együttese 3-1-re megnyert.

Frissítés: A Salzburg hétfőn este bejelentette, hogy az összes teszt negatív lett a csapatnál, tehát minden érintett, így Szoboszlai is csatlakozhat válogatottjához, amint az osztrák hatóságok is engedélyezik az utazást.

További tartalmak