Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai és Szalai: 4 éve még álmodozva nézték a magyar–izlandit, most karrierjük legfontosabb meccsére készülnek

Sallai és Szalai: 4 éve még álmodozva nézték a magyar–izlandit, most karrierjük legfontosabb meccsére készülnek

MTI
Sallai Roland szerint pályafutása eddigi legfontosabb mérkőzése lesz az Izland elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező csütörtökön.

„Kijelenthető, hogy ez karrierem eddigi legfontosabb meccse, de azt hiszem, sok társamnak is” – mondta a Freiburg támadója a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A 23 éves futballista nagyon sajnálja, hogy a szurkolók mégsem lehetnek jelen a találkozón, mert a drukkerek a 12. játékos szerepét töltötték be a nehéz pillanatokban is, de azt reméli, hogy televízión keresztül sikerül örömöt csalni az arcukra.

A 19-szeres válogatott Sallai szerint valamelyest gyengült az izlandi csapat a négy évvel ezelőtti kontinensviadalhoz képest, amelyen negyeddöntőig jutott és a csoportkörben 1-1-es döntetlent játszott a magyarokkal. Hozzátette, így is vannak kiemelkedő labdarúgók az ellenfél keretében, ugyanakkor szerinte az izlandi együttes nem erősebb az orosz, vagy a szerb gárdánál, amelyekkel októberben találkoztak.

„Negatív híreket kapni sosem jó, de profik vagyunk, túltesszük magunkat rajtuk” – reagált Sallai többek között arra, hogy a válogatott egyik kulcsjátékosának, Szoboszlai Dominiknek erősen kérdésessé vált a játéka, mivel klubcsapata, a Salzburg koronavírusos megbetegedések miatt karanténba került.

Szalai Attila megjegyezte, kíváncsian várják a fejleményeket, tudomásuk szerint ugyanis Szoboszlait ma is tesztelték.

„A szervezettség és a csapategység volt a kulcsa az októberi sikereknek. Ezt kell most továbbvinni” – fogalmazott az Apollon védője arra utalva, hogy a nemzeti együttes a múlt hónapban 3-1-re nyert Bulgáriában az Eb-pótselejtező elődöntőjében, majd legyőzte Szerbiát idegenben, végül döntetlent játszott az oroszokkal szintén vendégként a Nemzetek Ligájában.

A 22 éves futballista felidézte, hogy négy éve családi körben „álmodozó gyerekként” nézte az Izland elleni Eb-csoportmérkőzést. Szerinte a rivális továbbra is jó csapat jó játékosokkal a soraiban, akik fizikálisan rendkívül erősek, viszont úgy vélte, egyéni kvalitásokkal a magyar válogatott felülkerekedhet.

A magyar és az izlandi együttes csütörtökön 20.45-től a Puskás Arénában csap össze az Eb-részvételért, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu természetesen élőben közvetíti.

További tartalmak