Musorujsag
Élő Eredmények

Sigurjónsson: Akkor vagyunk a legjobbak, amikor legnagyobb a nyomás

Sigurjónsson: Akkor vagyunk a legjobbak, amikor legnagyobb a nyomás

m4sport.hu
Rúnar Már Sigurjónsson, az izlandi válogatott és a kazah Asztana középpályása viszontagságos utazás után csatlakozott a Magyarország ellen készülő nemzeti csapathoz, amely a csütörtök esti, budapesti Európa-bajnoki pótselejtezőre készül. A 30 éves támadó nagyon várja az összecsapást, amely véleménye szerint igazi ki-ki meccs lesz.

Sigurjónsson az elmúlt pár napban kis túlzással több időt töltött a levegőben, mint a földön. Az izlandi DV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy Kazahsztánból több mint 30 órát utazott Izlandra, hogy a családjával töltsön el egy kis időt, csak utána csatlakozott a válogatotthoz, amely Németországban, Augsburgban készül a Magyarország elleni sorsdöntő Eb-pótselejtezőre. Erik Hamren csapata szerdán már Budapesten lesz.

A mérkőzést eredetileg márciusban játszotta volna a két csapat, de a koronavírus-járvány miatt hónapokat tolódott a várva várt „döntő”, ahogyan fogalmaz Sigurjónsson.

„Végre itt van. Nagyon-nagyon sokat vártunk erre a mérkőzésre. A jelek szerint most jött el az ideje. Mindenki felkészülten és egészségesen várja ezt a döntőt” – kezdte a rutinos izlandi.

Az elmúlt hónapokban a magyar válogatott olyan eredményeket ért el, amelyek óvatosságra intenek, ennek ellenére a középpályás úgy véli, hogy a tapasztalat mindenképpen mellettük szól.

„Apróságokon múlhat a végeredmény, az utóbbi időben jó eredményeket értek el. Mi általában akkor vagyunk a legjobbak, amikor legnagyobb a nyomás, ilyenkor képesek voltunk elérni céljainkat. Ez egy döntő és nagyon optimistán nézünk elébe. A válogatott tagjai már évek óta együtt játszanak, ami gyakorta nagyon is számít. Az emberek olykor nincsenek tisztában azzal, hogy mennyit számít a tapasztalat, márpedig az mindenképpen mellettünk szól” – nyilatkozta Sigurjónsson.

Arra is kiért, hogy végül nem lehetnek nézők a Puskás Arénában, amit személy szerint nagyon sajnál.

„Egy idő után megszokod, hogy üres stadionokban játszol. Ami engem illet, én nagyon vártam, hogy közönség előtt lépjünk pályára. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez befolyásolni fogja a végeredményt. Az egyik legjobb dolog a válogatott mérkőzéseken, hogy általában teltház fogad minket. Energiát és erőt ad. Nem tagadom, kicsit már fárasztó, hogy üres székek előtt játszunk, de remélhetőleg ez hamarosan változni fog” – mondta a rutinos középpályás, akinek a 2020-as évét a járvány mellett egy sérülés is megnehezítette.

„Mára már egészséges és felkészült vagyok, jöhet a kihívás. Csütörtökön kiderül, ott lehetek-e a pályán, hisz mindenki játszani akar. Nagyon jó, hogy szerencsére mindenki egészséges” – zárta szavait a 28-szoros válogatott izlandi.

A csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban az izlandiak korábbi válogatott kapusa, Gunnleifur Gunnleifsson is megszólalt, nem véletlen, hogy a magyar csapatból Gulácsi páterre hívta fel a figyelmet.

Gulácsi Péter (EPA/Filip Singer)

„Egy ideje nyomon követem a karrierjét, és úgy gondolom, hogy világklasszis kapusról beszélünk. Kiegyensúlyozott, jól használja a lábát, jól mozog a kapuban, erős az egy az egyben szituációkban és jól játssza meg a labdát „- mondta Gunnleifur.

Nemcsak az egykoron 35-szörös válogatott kapus az egyetlen, aki szerint Gulácsi a magyar nemzeti csapat egyik kulcsjátékosa. Csütörtöki ellenfelünk másodedzője, Freyr Alexandersson is megjegyezte, hogy három különösen nagy tehetségű játékossal nézhetnek farkasszemet, a mindössze 20 éves Szoboszlai Dominikkal, a honosított középhátvéddel Willi Orbannal és csapattársával az RB Leipzignél, az említett Gulácsi Péterrel.

Csütörtökön este 20:45-kor az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Borítókép: Rúnar Már Sigurjónsson (Forrás: dv.is)

További tartalmak