Marco Rossi koronavírus-tesztje pozitív lett

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát elkülönítették a játékosoktól és a stábtagoktól.

Az év mérkőzését, a Magyarország-Izland Eb-pótselejtezőt november 12-én 20:45-től (felvezető műsor már 19:45-től) az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán délelőtt hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy az olasz szakemberen végzett legutóbbi vizsgálat a korábbi folyamatos negatív teszteredmények után pozitív eredményt mutatott.Rossi így várhatóan nem lehet ott a padon az Izland elleni sorsdöntő, csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőn, melyet 20:45-től az M4 Sport és az m4sport.hu közvetít élőben.

Hat nappal korábban a kapitány pályaedzőjének, Giovanni Costantinónak is pozitív lett a tesztje, így Rossit alighanem másik segítője, Cosimo Inguscio helyettesítheti majd az év mérkőzésén. Az 57 éves szakember korábban már kétszer is helyettesítette a szövetségi kapitányt, méghozzá kiváló eredménnyel: 2018 novemberében Észtországot 2–0-ra (a Nemzetek Ligájában), 2019 júniusában Walest 1–0-ra (Eb-selejtezőn) verte az irányításával a válogatott.