Musorujsag
Élő Eredmények

Tumbakovic: Jobban kell játszanunk, mint Belgrádban, ami nem nagy kérés csapatomtól

Tumbakovic: Jobban kell játszanunk, mint Belgrádban, ami nem nagy kérés csapatomtól

m4sport.hu/MLSZ/mti
Talán nem túlzás állítani, hogy letargikus hangulatban érkezett Budapestre a szerb válogatott, a vasárnap esti Nemzetek Ligája-mérkőzésre, amelyet a feldobott magyar nemzeti csapattal vív a Puskás Arénában.

Ami sikerült a Rossi-legényeknek, az nem a szerbeknek. Miközben a magyar válogatott fantasztikus hajrájának köszönhetően 2-1-re verte Izlandot és jutott ki az Európa-bajnokságra, addig csütörtökön este déli szomszédaink legjobbjai tizenegyesekkel bukták el Eb-pótselejtezőjüket Skóciával szemben.

Az izlandi válogatott svéd szövetségi kapitánya, Erik Hamrén az elvesztett mérkőzés után benyújtotta lemondását, Ljubisa Tumbakovic, a szerb kapitány nem tette meg ugyanezt, de hazájában a közvélemény egyértelműen a leváltását akarja.

A vasárnapi NL-mérkőzést felvezető online-sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya elmondta, hogy az ellenfél játékosai lényegesen magasabban jegyzettek, ahogyan maga a válogatott is, ugyanakkor érdemes meglovagolni a tényt, hogy Izland legyőzése után a magyar nemzeti csapat jó passzban és hangulatban van, míg a másik oldalon komoly problémákat kell megoldani.

Mindezt a szerb főszereplők is megerősítették az újságíróknak.

„Fájó vereség után érkeztünk Budapestre, a csapat hangulata nem igazán jó, sokat kell tennünk azért, hogy legalább tudásunk átlagos szintjét hozzuk. Jobban kell játszanunk, mint Belgrádban tettük októberben, ami azért nem nagy kérés a csapatom felé” – mondta a sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány, Ljubisa Tumbakovic, aki ennek ellenére jó mérkőzést vár. A magyarokról úgy vélekedett, hogy az Eb-részvétel kiharcolását követően még nagyobb lendülettel játszanak majd. A magyarok legjobbját, Szoboszlai Dominikot nagyszerű játékosként jellemezte, de hozzátette, nemcsak rá kell készülniük, hanem az egész magyar együttesre.

„Egy hónapja a norvégok legyőzése után a skótok elleni sorsdöntő összecsapást szem előtt tartva nyolc helyen változtattam az összetételen. Persze, most is lesznek cserék, de nem ennyi” – mondta Tumbakovic az MTI érdeklődésére, hogy miben látta csapata 1-0-s vereségének okát a két válogatott belgrádi találkozóján. A szerb szakember, aki nem érzi veszélyben az állását, egyúttal gratulált a magyaroknak a sikeres Eb-kvalifikációhoz.

Hozzá hasonlóan a középpályás Nemanja Maksimović is a skótok elleni vereségen lamentált, és reményét fejezte ki, hogy a válogatott képes lesz Magyarország ellen megmutatni mire képes.

„Karrierünk egyik legnagyobb kudarcaként könyveljük el a skóciai vereséget. A magyar csapat erős, akkor is, ha lesznek hiányzói. A saját játékunkra kell összpontosítanunk, és végre a valós tudásunknak megfelelően kell játszanunk.”

A szerbek a 2020-s évben még egyetlen mérkőzésüket sem voltak képesek megnyerni. A rendes játékidőben hét meccsből kettőt elvesztett, ötször döntetlent játszott. Az ötből kettőt az Eb-pótselejtezőkön játszott. A norvégok elleni elődöntőben, a hosszabbításban sikerült nyerni, a skót nemzeti csapat ellen már nem sikerült: 1-1-s végeredmény után a hosszabbításban nem esett gól, a tizenegyeseknél pedig nem voltak elég pontosak a szerb játékosok.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában a magyar válogatott a második helyen áll 7 ponttal, míg Szerbia a kvartett sereghajtója kettővel, a törökök és az oroszok ellen elért döntetleneknek köszönhetően.

A szerb kapitány, Tumbakovic nem ülhet a kispadon vasárnap este, mert októberben, a szerb-magyar találkozón a házigazdák nem érkeztek meg időben a kezdésre. Az európai szövetség a kapitányt tette felelőssé, ezért egy Nemzetek Ligája-meccsre eltiltotta. A magyar együttest koronavírusos megbetegedése miatt nem Marco Rossi szövetségi kapitány, hanem ismét Cosimo Inguscio másodedző irányítja majd.

Tumbakovic azért nem ülhet a kispadon vasárnap este, mert októberben, a szerb-magyar találkozón a házigazdák nem érkeztek meg időben a kezdésre. Az európai szövetség a kapitányt tette felelőssé, ezért egy Nemzetek Ligája-meccsre eltiltotta. A magyar együttest koronavírusos megbetegedése miatt nem Marco Rossi szövetségi kapitány, hanem ismét Cosimo Inguscio másodedző irányítja majd. Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti az összecsapást.

Borítókép: A szerb szövetségi kapitány, Ljubisa Tumbakovic. (Forrás: MLSZ)

További tartalmak