Musorujsag
Élő Eredmények

Gera Zoltán: Ez egy jó este volt, maradok a csapattal

M4 Sport
A Marco Rossit és segítőit egyaránt távol tartó koronavírus-fertőzés miatt a magyar válogatott kispadjára beugró Gera Zoltán főleg az első félidőben látottak alapján érzi úgy, hogy Szerbia elleni döntetlen akár győzelem is lehetett volna.

„Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, három komoly helyzetünk volt, a szerbeknek egy – nyilatkozta az egyébként az U21-es válogatottat irányító Gera az 1-1-s pontosztozkodás után. – A másodikban kezdett a csapat fáradni, de ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink. Az utolsó tizenöt percre szétszakadt a pálya, szerencsére nem jöttünk ki ebből rosszul. Ha reálisan nézzük a mérkőzést, nyerhettünk volna egy nagyon komoly ellenfél ellen.”

Leszögezte, amit már a kezdés előtt is hangsúlyozott, hogy folyamatos kapcsolatban állt Rossival. Illetve elismerte, marad csapattal az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésre, a szerdai, Törökország ellenire is. „Óriási megtiszteltetés, hogy én lehettem a kispadnál.”

Arról egyelőre nincs tudomása, hogy a szakmai stáb meghív-e új futballistát a keretbe.

A válogatott csapatkapitányi karszalagját először viselő Nikolics Nemanja az izlandi meccset követően újabb gólt készített elő, ám ő is úgy érezte, az első félidőben többször is betalálhattak volna.

„Kint vagyunk az Eb-n, ezt a csapat maximálisan megérdemelte. De addig még sok hónap van, megbeszéltük, új célok kellenek. Meg akarjuk nyerni a csoportot” – hangoztatta, hogy ezzel reálisan vehetnék célba a vb-t is.

A magyar gólt szerző Kalmár Zsolt az eredményességén túl annak még jobban örült, hogy a csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott. „Gólokkal kellett volna nyerni – összegzett a közösség erejét kiemelő középpályás, aki ettől még bosszús volt. – Végig uraltuk a mérkőzést. Hiányérzetem van, mert akkor most csoportelsőként fogadnánk a törököket.”

Kecskés Ákos személyében újoncot is avatott a stáb, akit ugyan bosszantotta a bekapott gól – „talán kicsit az összeszokatlanság okozta a hibát” – mert jól kezdték a meccset. Kiemelte, mentálisan erősek maradtak: „Nem zavart meg minket, tudtunk reagálni, ez a legfontosabb”. Hangsúlyozta, gyerekkori álma valósult meg, de izgatottság helyezz bizonyítási vágy dolgozott benne.

A magyar válogatott Törökország elleni mérkőzését szerdán az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

 

További tartalmak