×

A válogatott tagjai még mindig csak ízlelgetik, mit hajtottak végre

A magyar labdarúgó-válogatott olyan őszt produkált, amilyenre legmerészebb álmainkban sem képzeltünk el. Kijutott az Európa-bajnokságra Bulgáriát és Izlandot legyőzve, a Nemzetek Ligájában pedig megnyerte csoportját és az A divízióba jutott a legnagyobb csapatok közé, miután szerdán este taktikus játékkal legyőzte a törököket.

Gera Zoltán (m4sport.hu) Gera Zoltán (m4sport.hu)
A lefújást követően érezhető volt szinte mindenkinél, hogy még maguk sem képesek felfogni, hogy mit tettek le az asztalra.

Gera Zoltánnak, aki a kispadról irányította a csapatot Marco Rossi meghosszabbított kezeként, meg kellett magyarázni, a félidei cseréket, amikor Kalmár és Könyves helyett cseri és Varga Kevin állt be, aki végül be is biztosította a hatalmas győzelmet, amely a szövetségi edző szerint az egység diadala volt.


„Nyilván (Marco Rossi) meg akarta nyerni a mérkőzést, és frissíteni is kellett, főleg elöl. Varga Kevin bejött, aki nagyon gyors játékos, látszott is a második félidőben. Kiválóan szállt be. Cserélni tudnia kell a szövetségi kapitánynak. A siker kulcsa az, hogy annyira együtt van ez a társaság, hogy szinte edző nélkül lejátszották a mérkőzést. Annyira akarnak játszani és nyerni, mindenki jó formában van és ki akarták használni. Nagyon jó látni ezt, hogy mennyire küzdenek, dolgoznak egymásért, hogy nyerni akarnak mindenáron” – mondta a törökök legyőzését követően Gera Zoltán.

Győztes válogatott meccsel ünnepelte 30. születésnapját Dibusz Dénes, aki szerint a törökországi győzelem adta meg a lendületet a sikerekben gazdag őszhöz!


“Azt hiszem, hogy a válogatottal ebben a szűk egy hétben olyan sikereket értünk el, amire hónapokkal ezelőtt senki nem számított. Azt már előzetesen tudtuk, hogy az Eb-pótselejtezők nagyon széppé tehetik ezt az évet, A Nemzetek Ligája csoportgyőzelemre viszont nagyon kevesen számítottak, szerintem még mi sem gondoltuk ezt, amikor megtudtuk, hogy kik lesznek az ellenfeleink. A törökországi győzelem megadta az alaphangot, onnantól kezdve mindenkinek az lebegett a szeme előtt, hogy minden mérkőzésen lehetőleg a lehető legeredményesebbek legyünk. Ez a mérkőzés feltette az i-re a pontot” – mondta válogatottunk kapusa.

Sigér Dávid, az első gól szerzője bevallotta, hogy – szerencsére – nem teljesen tartotta be a taktikai utasításokat, ennek köszönhető, hogy megszereztük a vezetést.


„Azt mondták a mérkőzés előtt, hogy maradjak a védelem előtt, de amikor azt láttam, hogy annyira elcsúsztunk, hogy sokat védekeztek az elől lévő támadóink is, akkor úgy éreztem, hogy ha odaérhetek, akkor menjek, mert valakinek ott is kell lennie. Jókor voltam jó helyen és próbáltam úgy belecsúszni a labdába, hogy gól legyen. Örülök, hogy a sok munka meghozta az eredményt és azt a gólt is” – mesélte boldogan a Ferencváros középpályása.

Varga Kevin, aki csereként állt be, bevallotta, hogy a hatalmas sprint után, amit a gól előtt levágott, annyi erejét kivette, hogy a gólörömre már nem is jutott ereje.


„Megmondom őszintén, én is alig vártam, hogy odaérjek a kapuhoz, mert nagyon sokat kellett futni előtte. Az utolsó lépésnél úgy éreztem, hogy rosszul toltam meg a labdát, próbáltam erőből a hosszút rúgni, örülök, hogy végül utat talált, de a gólörömre már nem nagyon volt erőm” – idézte fel gólját Varga Kevin.

Nagy Ádám hatalmasat dolgozott a mérkőzésen, meg az egész ősz alatt, még nem igazán tudta felfogni a mérkőzés után, mekkora tettet hajtott végre a csapat. Az biztos, hogy nagyon elfáradt a meccset követően.


„A mérkőzés vége felé már kevés volt bennem, örülök, hogy nem volt annyi ráadás. Hét nap alatt három meccs, mindannyiunkat megfogott. Nekem külön öröm, hogy ezt a három mérkőzést szinte végig tudtam játszani. Izland ellen le lettem cserélve, de a jelek szerint ott ez kellett, hogy megnyerjük. Azt, hogy most csoportelsők lettünk, jobban tudom emészteni, jobban eljut az agyamig. Most, amikor megyek vissza Bristolba, a gépen lesz időm egy kicsit gondolkodni, hogy amellett, hogy megnyertük a B divízió egyik csoportját, kijutottunk az Eb-re is. Azt kell, hogy mondjam, ezzel felkerültünk a kemény srácokhoz” – nyilatkozta a mérkőzés után a hatalmasat robotoló Nagy Ádám.