Musorujsag
Élő Eredmények

Nyert a törökök ellen és a Nemzetek Ligája elitjébe jutott Magyarország

Nyert a törökök ellen és a Nemzetek Ligája elitjébe jutott Magyarország

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott fegyelmezett és okos játékkal 2-0-s győzelmet aratott Törökország felett a Nemzetek Ligája B divíziójában, ezzel - miután az eddigi éllovas Oroszország kikapott Szerbiában - megnyerte a 3. csoportot és feljutott a legmagasabb osztályba.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)
sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.)

Magyarország:
Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) – Kalmár (Cseri, a szünetben) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben)

Törökország:
Günök – Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin – Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) – Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.)

Optimistán várta mindkét válogatott a mérkőzést.

A törökök a szeptemberi Magyarország elleni mérkőzés óta nem kaptak ki, pedig olyan csapatokkal mérkőztek, mint Horvátország vagy Németország. Az oroszok vasárnapi verése csoportunk pedig azt jelentette számukra, hogy válogatottunk legyőzése esetén akár meg is nyerhetik a kvartettet.

Ugyanakkor a Rossi-legénység is veretlen öt mérkőzés óta, és Izland legyőzésével az Eb-pótselejtezőn kijutott a kontinensviadalra, ami elsődleges célja volt a magyar nemzeti csapatnak. Az őszi menetelés viszont annyira meghozta az étvágyat, hogy a nehézségek ellenére is abban bízott Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya, hogy megverhetjük Törökországot.

Mint fogalmazott, mindenképpen elégedett lesz a csapat idei teljesítményével, de hogy mennyire, az attól is függ, hogy sikerül-e megverni a törököket, illetve megcsípjük-e a csoport első helyét, amire komoly esély nyílt, hiszen azonos pontszámmal állt a csoport élén az oroszokkal, akik pedig a jó erőkből álló szerbek vendégei voltak szerdán este.

A kispadról a szerbek elleni meccshez hasonlóan Gera Zoltán irányította nemzeti csapatunkat, de a koronavírussal szenvedő Rossi a távolból végig kapcsolatban volt vele. Az alaposan megtizedelt válogatottat is az olasz szakember állította össze:

🇭🇺🆚🇹🇷
Hivatalos a magyar válogatott Törökország elleni kezdőcsapata. 1️⃣1️⃣

Az M4 Sport élő közvetítése 20 órakor, a mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Közzétette: M4 Sport – 2020. november 18., szerda

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, a magyar válogatott magasan felhúzta védelmi vonalát, már a török térfélen igyekezett megzavarni az ellenfelet. Először a vendégek veszélyeztettek Calhanuglu távoli szabadrúgásával, de Dibusznak nem okozott gondot a lövés.

A másik oldalon először Nikolics, majd Kalmár válaszolt erre a próbálkozásra, de ezektől a lövésektől nem feltétlenül gyorsult be Günok kapus pulzusa. Ekkor a csoport másik mérkőzésén a szerbek megszerezték a vezetést az oroszokkal szemben, így a 3. csoport virtuális tabelláján a magyar válogatott állt az élen.

A helyzetek után kicsit visszafogottabb lett a mérkőzés tempója, de a válogatott változatlanul nagyon bátran és támadóan játszott, a labdát is többet birtokolta. Több kiugratással is próbálkoztunk, de a török védelem hatékonyan szűrte ezeket.

Kalmár Zsolt, aki a hiányzó Szoboszlai szerepkörét vette át ügyesen irányította a csapatot, Nagy Ádám segítségével, akinek láthatóan feküdt az ellenfél letámadása. Sok labdát szerzett és azokat nagyon jól játszotta meg.

Könyves és Nikolics is igyekezett bekapcsolódni a játékba, nagyon aktívan mozogtak, keresték a lehetőséget, hogy az összjátékból kivegyék részüket.

Az is szembetűnő volt, hogy a a magyarok próbálják minél jobban kiszélesíteni a pályát, Nego gyakran felfutott és próbált beadni, de a másik oldalon még Szalai Attila is felbukkant, hogy balról centerezzen Könyveséknek.

Az ellenfélnek láthatóan nem tetszett ez a játékstílus, csak nagy nehézséget után jutott el a magyar kapuig, de védőik – gyakorta sokkal inkább középpályásaink – csírájukban elfojtották ezeket a próbálkozásokat (közben a másik mérkőzésen Szerbia már 2-0-ra vezettek).

A szerb-orosz eredményéről a törökök is hallhattak, mert elkezdtek aktívabban játszani, egy Calhanoglu révén újra dolga akadt a magyar kapusnak. Jó volt látni, hogy ha nehéz helyzetbe is kerültek védőink nem rugdosták el összevissza a labdát, hanem igyekeztek megjátszani, általában sikerrel. Stílusosan, szépen futballoztak Kalmárék.

A félidő végéhez közelítve már inkább a vendégek irányították a meccset, mintha egy kicsit elfáradt volna a magyar csapat a 20-25 perces presszingtól. A török-fölény viszont egy kicsit meddő volt, miközben kontráink magukban hordozták a veszélyt, de az utolsó passzok mindig rosszak voltak, vagy az ellenfél védői voltak határozottak.

A félidőre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok. Nagyon jól kezdett a magyar válogatott, de az mindenképpen figyelmeztetőjel volt, hogy az utolsó negyedórában nagyon felmerészkedtek a vendégek, ha meddő is volt a fölényük.

A félidőben két merész húzást vállalt be nemzeti csapatunk: az utolsó 15 percre kicsit eltűnő Kalmár helyett Cseri, a nagyot küzdő és aktív Könyves Norbert helyére pedig Varga Kevin érkezett.

A második játékrészre frissebben érkezett a nemzeti csapat, de az azonnal látható volt, hogy már nem védekezik annyira magasan, mint az első félidő elején. Mélyről és sok passzal igyekezett felépíteni támadásait, nem feltétlenül akarta felpörgetni a tempót.

A vendégeket sürgette az idő, hisz nekik csak a győzelem volt jó, ehhez képest egy szépen végigvezetett támadás végén Sigér Dávid megszerezte a vezetést. (1-0)

Egyre közelebb került a csoport megnyerésének lehetősége, a vezetés pedig megnyugtatta a Szalaiékat. Változatlanul megbecsülték a labdát, és igyekeztek lövésig vezetni támadásaikat, miközben a törökök kapkodtak, a szerbek pedig már 5-0-ra vezettek a kvartett másik mérkőzésén.

Ettől függetlenül hátul nem lankadhatott a figyelem, mert a vendégek minden erejüket mozgósították az egyenlítésért. A 74. percig nem volt különösebben nagy feladata Dibusznak, de ekkor hatalmasat kellett védenie, hogy tartsa a vezetést.

A nagy helyzet nem zavarta meg a magyarokat, akik változatlanul igyekeztek tartani a labdát és eljutni az ellenfél kapujáig, ha már nem is nagy elánnal. A törökök meg nyomtak, küzdöttek, de nagyon pontatlanok voltak, nem lehetett érezni a játékukban a gólt.

A csapat nagyon jól tartotta az eredményt a hajrában, míg a vendégek képtelenek voltak építkezni. A végére kicsit elfáradó magyarok hibáiban bízhattak még, de Langék csúsztak másztak hogy ne legyen gól, és még a kontrákra is jutott szufla.

Slussz poénként egy felszabadítással Varga Kevin iramodott meg és a kapuig meg sem állt. (2-0)

A magyar válogatott teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a törököktől hat pontot szerzett a csoportban, amelyet végül meg is nyert.

CSOPORTELSŐ! 👏👏👏

A magyar válogatott egy héttel az Eb-kijutás után Nemzetek Ligája-csoportját is megnyerte és feljutott…

Közzétette: M4 Sport – 2020. november 18., szerda

Borítókép: Sigér gólját ünnepli a magyar válogatott. (Forrás: MLSZ)

További tartalmak