×

Rossi: Akaratban és erőben dolgozta le a képességbeli fölényt a válogatott

Az MLSZ honlapján nyilatkozó Marco Rossi az utóbbi idők sikerei és a törökök elleni győzelem kapcsán elmondta, fontos tényező, hogy a magyar válogatott játékosai akaratbeli és fizikai pluszokkal kompenzálni tudják az ellenfelek esetleges képességbeli fölényét.

A koronavíruson áteső szövetségi kapitány ahogy a másik két novemberi találkozón, úgy ezúttal sem lehetett ott a csapat mellett a 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsen, hanem otthonában követte az eseményeket, ami azért szült furcsa pillanatokat.„Speciális helyzetben néztem a mérkőzést, hiszen a televízión keresztül figyeltem a pályán történteket, és közben telefonon keresztül voltam kapcsolatban a stábommalfogalmazott a kapitány. – Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is. Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk.”

A remek őszt produkáló válogatott legutóbbi hat meccsén veretlen maradt, négy győzelem és két döntetlen volt a mérlege, ráadásul ezeket az eredményeket nagyrészt magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben érte el. Végül nemcsak a kitűzött célt, az Európa-bajnoki kvalifikációt sikerült elérni, hanem a Nemzetek Ligája B divíziójából is feljutott a sorozat legmagasabb osztályába, a kontinens legjobb csapatai közé.

Marco Rossi ehhez fűzte hozzá, hogy a jobb képességű csapatok elleni eredményességhez, mindenképpen szükséges, hogy bizonyos hátrányokat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzálják. A kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből meríthetnek a következő időszakra.