×

Pintér Attila két középpályást szerződtetett Mezőkövesdre

Az OTP Bank Ligában sereghajtó Mezőkövesd leigazolta Barczi Dávidot és Manuel Marticot. A klub tájékoztatása szerint a 31 éves magyar és a 25 esztendős osztrák középpályás egyaránt ingyen igazolható játékosként érkezett a csapathoz.

Barczi Dávid és Manuel Martic (Fotó: mezokovesdzsory.hu)Barczi Dávid Újpesten nevelkedett és lett első osztályú játékos, majd megfordult a belga Sint-Truidenben, a Diósgyőrben, Székesfehérváron és a Vasasnál, legutóbb pedig Zalaegerszegen futballozott. A Transfermarkt adatai szerint 158 magyar első osztályú mérkőzésen lépett pályára, 14 gólt szerzett és 22 gólpasszt jegyzett, emellett kilenc Európa-liga-selejtező meccsen játszott, melyeken kétszer volt eredményes.

A védőként és védekező középpályásként is bevethető Manuel Martic elsősorban osztrák klubokban futballozott, a Behamberg és a Steyr együttesében nevelkedett, majd játszott a Vorwärts Steyr, a St. Pölten és a Rapid Wien együttesében is. Legutóbb a horvát Inter Zapresic gárdájában futballozott, ahonnan Szerder Szerderov is érkezett Mezőkövesdre. A Transfermarkt adatai alapján Martic 53 mérkőzésen kapott lehetőséget az osztrák élvonalban, ahol három gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett. Martic szintén játszott a nemzetközi kupaporondon, az Európa-ligában egy selejtezőn és négy csoportmeccsen lépett pályára.

A Mezőkövesd múlt héten váltott edzőt, Kuttor Attila helyét Pintér Attila vette át. Az NB I. sereghajtója szombaton az ötödik MTK-t fogadja, a 17 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.