×

Hatszor játszott magyar csapat ellen Maradona

A Magyar Labdarúgó Szövetség is megemlékezett minden idők egyik legjobb futballistájáról, a szerdán elhunyt Diego Maradonáról.

Az MLSZ nekrológja szerint magyar csapatok válogatott és klubszinten összesen hat alkalommal találkoztak az argentin zsenivel, aki még a 17. születésnapja előtt, 1977. február 27-én a magyar válogatott elleni 5–1-es győzelem alkalmával debütált a nemzeti csapatban, majd 1990 őszén Budapesten is megmutatta tudását.

A szerdán elhunyt legenda válogatott és klubszinten összesen hatszor találkozott magyar csapattal ellenfélként.


Az MLSZ írása szerint 1980-ban a magyar ligaválogatott 12 ferencvárosi, két-két tatabányai, csepeli és dunaújvárosi játékossal a keretben egy hónap alatt 12 mérkőzésen lépett pályára Közép- és Dél-Amerikában. 1980. január 28-án a Maradonával felálló Argentinos Juniors volt az ellenfél. A rendes játékidőben Kakas László kivédte Maradona büntetőjét, de az argentin sztár két akciógóllal válaszolt erre. Magyar oldalról Ebedli és Szokolai talált az argentin kapuba, a mérkőzés 2–2-re zárult, büntetőkkel a hazaiak nyertek.

Egy év múlva, 1981. február 15-én a Mészöly Kálmán vezette magyar válogatott is szembe került az Argentinos Juniorsszal. Maradona ismét pályán volt, de nem talált a hálóba. Nyilasi Tibor góljával sokáig a magyarok vezetek, végül 1–1-re zárult a találkozó. A lefújás után közös csapatkép készült Maradonával a magyar válogatottról.Maradona a magyar válogatott ellen az 1982-es világbajnokságon két gólt is szerzett, csapata azt a mérkőzést 4–1-re nyerte meg.A Napoli játékosaként 1990-ben az Újpest elleni BEK-mérkőzésen Maradona két gólt lőtt Nápolyban a 3–0-s első mérkőzésen, majd pályára lépett a budapesti visszavágón is.