×

Pontot rabolt Kisvárdáról a Budafok

Az újonc Budafok gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.


OTP Bank Liga, 12. forduló:
Kisvárda Master Good-Budafoki MTE 0-0
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v: Zierkelbach
sárga lap: Melnyik (53.), Lucas (66.), Hej (79.), illetve Huszti A. (8.), Micsinai (12.), Kulcsár (48.), Margitics (88.)

Kisvárda:
Dombó - Melnyik, Ene, Rubus, Hej - Cukalasz, Lucas - Sassá, Bumba, Navratil (Kovácsréti, 76.) - Camaj (Viana, 65.)

Budafok:
Póser - Huszti A., Romic, M. Nikolic, Margitics - Micsinai, Oláh B. - Szabó (Ihrig-Farkas, 80.), Kulcsár (Skribek, 64.), Zsóri - Kovács

Az első félidőben - hóesés közepette - nem diktáltak túl nagy iramot a csapatok, a hazaiak viszont végig fölényben futballoztak. A Budafok nem fektetett nagy hangsúlyt a támadásokra, míg a Kisvárda a játékidő túlnyomó többségében a vendégek tizenhatosának a közelében adogatott és próbálta megbontani riválisa védelmét.

A gól nélküli első 45 perc és a szünet után a folytatásban megélénkült egy kicsit a játék, a hóesés is elállt, ám negyedóra elteltével ismét iramot veszített mindkét együttes. A lefújásig tovább próbálkozott a Kisvárda, amely egyszer-egyszer eljutott helyzetig, gólt azonban nem tudott szerezni. A vendégek a hajrában már csak a védekezésre koncentráltak, és végül egy pontot elvittek a szabolcsiaktól.

A fővárosiak sorozatban két elveszített bajnoki után szereztek ismét pontot, míg a házigazda együttes egymás utáni ötödik élvonalbeli meccsét sem veszítette el.

Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, fontos pontot szereztek Kisvárdán. „Arra törekedtünk, hogy fegyelmezettek, szervezettek legyünk, ennek most az volt az ára, hogy egy pontot szereztünk. Összességében a legnagyobb helyzetünk nekünk volt, de nem vagyok szomorú.”

„Nem mondanám, hogy jó mérkőzést zártam, de hellyel-közzel megoldottam, amit kért tőlem a mester – fogalmazott Szabó Máté, a Budafok játékosa. – A cél az volt, hogy hátul lehozzuk nullára a meccset, ez sikerült. Bíztunk benne, hogy egyet találunk elöl, sajnos ez nem sikerült, de örülünk az egy pontnak.

Supka Attila, a Kisvárda trénere szerint csapata próbált támadólag fellépni, de az ellenfél nagyon jól megszervezte a védekezését. „Ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink, amelyekkel a magunk javára dönthettük volna el a meccset. Nyerni szerettünk volna, a játékunkkal nem volt gond, az utolsó momentumok nem sikerültek.”

Dombó Dávid, a házigazdák kapusa ezőjéhez hasonlóan úgy vélte, hogy az utolsó passzoknál nem volt meg a kellő koncentráció. „Próbáltuk feltörni az ellenfél védekezését, helyzetek révén ez sikerült, a gól sajnos hiányzott, de értékes számunkra az egy pont.”