Kicker: Szoboszlai már télen Lipcsébe igazolhat

Amennyiben a Salzburg nem jut be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, Szoboszlai Dominik már télen eligazolhat az osztrák csapattól – írja a Kicker.

Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)A tekintélyes német sportlap szerint a 20 éves magyar válogatott középpályás nyáron biztosan távozik az osztrák csapattól, amennyiben azonban a Salzburg nem jut tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből – a nyolcaddöntő eléréséhez a jövő heti utolsó fordulóban hazai pályán kellene legyőzni az Atlético Madridot –, Szoboszlai már a téli átigazolási szezonban csapatot válthat.

A Kicker úgy tudja, hogy a legesélyesebb kérő a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó Leipzig, amennyiben pedig összejön az üzlet, Szoboszlai lehet a 19. játékos, aki a Salzburgtól a lipcseiekhez igazol.

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője nemrég éppen a Kickernek nyilatkozva vélekedett úgy, hogy Szoboszlai számára egyelőre korai lenne valamelyik topklubba igazolni, következő állomásként a Leipzig lenne a legmegfelelőbb klub neki.