×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája Ferencvárosi TC

Búcsú Európától: Ment előre, de kikapott Kijevben a Fradi

Hiába játszott kezdeményezőbben, a Ferencvárosnak nem sikerült gólt szereznie a Dinamo Kijev otthonában, és végül 1-0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája G csoportjának utolsó fordulójában, így az Európa Ligában sem folytathatja a szereplését.

Bajnokok Ligája, G csoport, 6. forduló:
Dinamo Kijev (ukrán) Ferencváros 1-0 (0-0)
Kijev, Olimpiai Stadion, zárt kapus, v.: Andreas Ekberg (svéd)
gólszerző: Popov (60.)
sárga lap: De Pena (26.), Garmas (36.), illetve Laidouni (44.), Haratin (47.), Blazic (58.), Isael (85.)

Dinamo Kijev: Buscsan – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 92.), Garmas (Sepeljev, 70.) – Cigankov (Legynyev, 86.), Verbic (Rodrigues, 86.), De Pena (Szupriaga, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 73.), Somalia – Uzuni (Baturina, 73.), Nguen (Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.

Egyik csapat sem esett neki a másiknak, de a Dinamo Kijev játékából az is azonnal kiderült, hogy számára megfelelő eredmény a gól nélküli döntetlen a csoport harmadik helyének megtartásához, ugyanis rendszeresen visszahúzódott a saját térfelére, azaz a biztonságot tekintette elsődlegesnek. Az ukránok átengedték a területet, így a magyar bajnok irányította a játékot, az első lövésére Lovrencsics jóvoltából mindössze négy percet kellett várni. Komoly helyzetet viszont nem tudtak kidolgozni a zöld-fehérek, akik többnyire a Dinamo felállt és szervezett védelmét körbe passzolták, de nem találtak rést rajta. A szünetig nem is változott a játék képe, az első félidő legizgalmasabb jelenete egy büntetőgyanús szituáció volt, amikor Szidorcsuk kezezése után a svéd bíró ugyan kivárt az első játékmegszakításnál, de végül úgy engedte a bedobást, hogy nem nézte vissza a szituációt a videobíró segítségével. Ezen kívül egyszer Nguen lőhetett tisztán ígéretes helyzetből, de csúnyán célt tévesztett, míg Zubkov veszélyes kiugrására Buscsan reagált jó ütemben megakadályozva az igazán nagy helyzet kialakulását. Dibusznak jószerivel csak annyi dolga volt az első 45 percben, hogy melegen tartsa izmait a dermesztő hidegben, mert egyetlen veszélyes beadás hatástalanításán kívül nem volt feladata.

A folytatásban is az FTC próbált támadólag fellépni, a hazaiak pedig a stabil védekezésre koncentráltak. Az első ziccerre az 55. percig kellett várni, akkor Nguen nagy helyzetben éppen középre lőtt, így Buscsannak nem okozott gondot a védés. Nem sokkal később Dibusznak is először kellett hárítania, de Cigankov lövése is ugyanúgy középre tartott. Az ukrán együttes egy pontrúgást követően teljesen váratlanul vezetést szerzett. Hátrányban a vendégek próbálták felpörgetni a tempót, közel jártak az egyenlítéshez is, de Uzuni jó próbálkozását Buscsan szögletre mentette. Ezt követően viszont ismét meddőnek bizonyult az FTC mezőnyfölénye. A magyar együttes a hajrában próbálta fokozni a nyomást, de az ukránok védelme ekkor sem ingott meg, így a Ferencvárosnak végül a pontszerzés sem jött össze Kijevben.

A csoport másik meccsén:
FC Barcelona (spanyol)-Juventus (olasz) 0-3 (0-2)
gólszerzők: C. Ronaldo (13., 52., mindkettő büntetőből), McKennie (20.)

A G csoport végeredménye:
1. Juventus       6   5  –  1  14- 4  15 pont
2. FC Barcelona   6   5  –  1  16- 5  15
3. Dinamo Kijev   6   1  1  4   4-13   4
4. Ferencváros    6   –  1  5   5-17   1

A keddi játéknap összes gólja ITT tekinthető meg.

További hírek