Musorujsag
Élő Eredmények

Jónak lenni jó! – Szoboszlai Dominik és a Fradi felajánlása

MTVA
Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a nézőket a közmédia a Jónak lenni jó! kezdeményezéssel, melyben idén licitre kerül Szoboszlai Dominik és az FC Barcelona egy-egy dedikált meze is.

December 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és hallgatókat egész napos műsorfolyammal a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó! Az idei kezdeményezés keretében egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá az adakozók és a licitálók.

A megvásárolható és licit keretében elvihető felajánlások listáját a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon találhatják és ezek között szerepelnek a Szoboszlai Dominik, valamint a Ferencvárosi TC által felajánlott dedikált Barcelona-mezek is.

Szoboszlai Dominik dedikált Leipzig-meze (Fotó: mediaklikk.hu/jonak-lenni-jo)

Mivel Szoboszlai Dominik a Salzburg csapatából a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában az elődöntőig menetelő Lipcséhez igazolt, már új csapata, az RB Leipzig mezét látta el aláírásával és ajánlotta fel a jótékony célra. A licit 150 ezer forintról indul.

A Ferencváros licitre ajánlott egy, az FC Barcelona játékosai által aláírt mezt, akik a BL-ben a zöld-fehérekkel egy csoportban szerepeltek. A gránátvörös-kék mez árverése szintén 150 ezer forintról indul.

A kedvezményezett Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy élhetőbb világot teremtsenek az autista személyeknek, ahol az embertársaik megértik, elfogadják és segítik őket a mindennapi életben. Az alapítvány évek dolgozik az autisták elfogadásáért, számos olyan eseményt szerveztek ahol edukatív jelleggel is támogatták célkitűzéseiket. Többek között 2018 márciusában létrehozták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját. E kampány során is látszott, hogy bőven van még tennivaló, így a szakmával való folyamatos egyeztetés során arra jutottak, hogy további segítséget nyújthat az érintetteknek egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum – amelyhez most a támogatást gyűjtik. Az alapítvány szakmai együttműködő partnere a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a tervek szerint a diagnosztikai és terápiás centrum a XIII. kerületben, az intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet.

Nézzék, hallgassák aranyvasárnap a Jónak lenni jó! műsorfolyamát és licitáljanak a különböző relikviákra, vagy a 13616-os számon hívásonként vagy üzenetenként támogassák 500 forinttal az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt! A licittel és a vásárlással kapcsolatban további információt a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címen vagy az MTVA Közönségszolgálatának 061-759-5050-es telefonszámán kaphatnak.

További tartalmak