Musorujsag
Élő Eredmények

Kubatov: Rebrov egy fantasztikus, céltudatos edző és egy nagyon nehéz ember

m4sport.hu
A klubvezető büszke rá, amióta ő a Fradi elnöke, évről évre feljebb lépnek, nem volt olyan évük, amikor ne teljesítettek volna jobban, mint az előzőben.

Pazar őszön van túl a Ferencváros labdarúgócsapata, az együttes veretlenül vezeti a bajnokságot, miközben a Bajnokok Ligájában a csoportkörig verekedte magát. Ott aztán egészen az utolsó fordulóig reális esélye volt arra, hogy megszerezze a harmadik helyet és tavasszal az Európa Ligában folytassa.

Ez végül nem jött össze, de így is elégedetten adhatott exkluzív interjút az M4 Sportnak Kubatov Gábor, a klub elnöke. Elárulta, korábban volt olyan Európa Liga-meccse a csapatnak, amikor a Rijeka ellen támadásuk se volt. Csak beálltak a kapujuk elé és rugdosták el a labdát.

„Most amikor játszottunk a világ legjobb csapataival, két aranylabdással, Messivel és Ronaldóval, és nem azt látta az ember, hogy kapkodnánk vagy idegeskednénk, hogy meg lennénk illetődve. A Kijev ellen egészen parádés meccset játszottunk, azt nagyon sajnálom, ott többet érdemeltünk volna, ott meg lehetett volna a győzelem is akár” – értékelte a csapat BL-szereplését.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője ünnepli játékosaival a csapat győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Dinamo Zagreb mérkőzés végén. MTI/Koszticsák Szilárd

A legnagyobb szomorúságot a szurkolók hiánya jelentette számára. „A szurkolók hiánya azért baj, mert nem élhettük meg együtt ezt a sikert. Én azt gondoltam, hogy ha van egy jó meccs, egy győzelem, akkor utána tele vannak a kocsmák, a körúton megállítják a villamost, a tetején táncolnak. Ez azért hiányzik, mert ez a vírus sok embertől elvette ezt a fajta boldogságot.”

Véleménye szerint az, hogy a csapat ilyen kiemelkedően teljesített az ősszel, egy nagy és közös munka eredménye. „Rebrov egy fantaztikus edző és egy nagyon nehéz ember. A Hajnal Tomi is egy fantasztikus menedzser és szintén egy nehéz pasas, de én sem vagyok könnyű. Ha valaki el akar valamit érni az életben, az nem lehet egy könnyű valaki” – mondta a szakmai vezetésről.

Kiemelte, az ukrán szakvezető nagyon céltudatos, semmi energiát nem fordít olyan dolgokra, ami nem a csapat sikerére vezet. „Néha látom, hogy ez zavarja az embereket. Lehetne kedvesebb, mosolyoghatna többet, de nem tesz semmit és nekünk ez elég. Ide hozza az összes tudását, és mi megtaláltuk egymást, mert ezt a fajta attitűdöt egy nagyobb klub nehezebben viselné. Mi jó pár olyan helyről kimentjük, ahol nincs kedve szerepelni, legyen az médiaszereplés, jótékonyság. Látni, neki folyamatosan azon jár az esze, mi legyen másnap az edzésen, milyen játékost kellene igazolni, milyen taktikával játszanak a következő meccsen. Ez nagyon becsülni való dolog.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

A klubelnök elárulta, az öltözőbe nem jár le, csak ha hívják. „Rebrovval anyagilag is jó szerződést kötöttünk, ha mi sikeresek vagyunk, akkor Európában, ha nem is a legjobban kereső edzők között, de a top-kategóriában van a fizetése, ami miatt itt tud maradni, hiszen jó pénzt keres, jó helyen van és a családja is jól érzi magát” – mondta Kubatov.

„Mióta én Fradi-elnök vagyok, évről évre feljebb megyünk, nem volt olyan évünk, amikor ne teljesítettünk volna jobban, ne ment volna pozitív irányba a dolog. Szerhij pedig ezt kedveli. A vereségek is jót tettek, mert láttuk, hogy milyen pontokon kell megerősíteni a csapatunkat. Hat posztot jelöltünk ki ahol erősíteni kell, ennek a felét szeretnénk már a télen végre hajtani.”

Kubatov elárulta, még sose volt ilyen, hogy viszonylag magas összegek állnak a rendelkezésükre. Ugyanakkor nem szeretnék elherdálni, ugyanolyan okosan akarnak új játékost szerezni, ahogy Tokmac vagy Uzumi esetében, amikor néhány százezer euróért igazoltak. Tisztában van vele, ezek ugyan hatalmas pénzek, de a futballvilágban talán nem olyan nagyok.

További tartalmak