×

Győzelemmel, de edzőváltással zárja az évet az Újpest

A szerb Predrag Rogan szerdán távozik az Újpest FC vezetőedzői posztjáról annak ellenére, hogy csapata 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeget az elhalasztott mérkőzésen.

Predrag Rogan (fotó: Újpest FC Facebook)
A június 1-jén kinevezett szakvezető szerda este, a Zalaegerszeg 3-2-es legyőzése után az M4 Sport élő adásában jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a fővárosi lila-fehérek kispadján.

Riporteri kérdésre Rogan úgy fogalmazott, a vezetőséget kellene megkérdezni távozása okairól.

A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62., 65.), illetve Könyves (41.), Favorov (64.)
sárga lap: Tallo (45.), Perosevic (81.), Csongvai (85.), Gigic (90.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov - Csongvai, Mitrovic - Simon, Beridze (Bacsa, 75., Ristevski, 86.), Perosevic - Tallo (Gigic, 89.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó, Favorov, Sankovic (Vass P., 86.), Bedi, Gergényi (Tajti, 63.) - Könyves (Koszta, 75.), Zimonyi (Babati, 63.)

A kezdés után tíz percig az Újpest kezdeményezett, de a vendégek rendezték soraikat, és kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó, amely során a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékosok mindkét oldalon inkább a védekezésre összpontosítottak, a támadásokra kevés energiájuk maradt. A 35. percben váratlanul, egy szöglet után Csongvai fejesével szerzett vezetést a házigazda, majd a 41. percben egy visszatámadás után a Banait megzavaró Könyves 17 méteres lövésével a vendégek is eredményesek tudtak lenni.

Zalai lehetőségekkel kezdődött a második félidő, amelynek közepén három perc alatt három gól született: Tallo kétszer is fejjel vette be a vendégek kapuját, miként közte Favorov is a hazait. Az utolsó húsz percben beszorult saját térfelére az Újpest - csupán néhány, igaz veszélyes kontrát vezetett -, de hiába támadott a ZTE, játékosai sokszor kapkodtak, pontatlanok voltak, így harmadszorra már nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat. A 89. percben Favorov kapás lövését bravúrral védte Banai.

Az Újpest az ötödik győzelmét aratta a bajnoki szezonban, nyolcadik hazai fellépésén a harmadikat. A legutóbbi tizenegy, ZTE elleni összecsapásából a hetediket nyerte meg a lila-fehér gárda, három döntetlen és egy vereség mellett.