Musorujsag
Élő Eredmények

A Szoboszlai-féle bemelegítés okozta Izland vesztét

A Szoboszlai-féle bemelegítés okozta Izland vesztét

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott üstököse, Szoboszlai Dominik szerencsénkre az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt is ragaszkodott jó szokásához, azaz hogy minden bemelegítést góllal kell befejeznie.

– A 2019-es Wales elleni Európa-bajnoki selejtező végén rögzített jelenetsor 2020-ra megfordult: emlékezetes, hogy akkor a földön síró Lovrencsics Gergő mögött ünnepelt Gareth Bale és a többi walesi, míg most az izlandi Gilfy Sigurdsson ült teljesen ugyanabban a pózban, magába roskadva, miközben a magyar csapat a háttérben Szoboszlai Izland elleni győztes gólját ünnepelte.

– A Zaj a csendben film első felében elhangzik Szoboszlai Dominiktól, hogy szokása szerint a bemelegítést mindig góllal kell befejeznie. Operatőreink rögzítették és látható is a filmben, ahogy az Izland elleni Eb-pótselejtező előtti bemelegítés végén Dominik honnan és hová lövi az utolsó gólját: húszról a hosszú jobb alsóba, abba a kapuba, amibe azt a bizonyos gólt is rúgta.

– Bulgáriában Kalmár Zsolt gólja után Szalai Ádám kötéssel a fején folytatta a játékot. A második magyar gól utáni örömkupacaban sérült meg: Fiola Attila akkora rössel érkezett, hogy ő ütötte le úgy, hogy felrepedt a homloka.

– Újabb gólöröm, mely nem volt fenékig tejfel: Szoboszlai Dominik az Izland elleni győztes gólja utáni ünneplésben majdnem megfulladt a kupac alján. Nem is csoda, több mint tízen feküdtek rajta.

– Nego Loic később elárulta, ha lettek volna nézők az Izland elleni mérkőzésen, valószínűleg Nikolics nem hallja meg, ahogy az egyenlítő gól előtt a tizenhatoson belülre érkezve azt kiáltja: Niko!

– Nikolics Nemanja a 2016-os magyar-izlandi Eb-mérkőzésen és a novemberi Eb-pótselejtezőn is úgy adott gólpasszt, hogy beleért (legalább) egy izlandi játékos.

A film további érdekességei:

– Marco Rossi minden, 2020-ban M4 Sportnak adott interjújában megemlítette a Wales elleni idegenbeli Eb-selejtezőt, mint vonatkozási pontot.

– Azt a találkozót, mellyel a 2019-es év zárult. Az akkori és a legutóbbi esztendő közti fordulat szimbólumának is tekinthető két képsor: Cardiffban a földön síró Lovrencsics Gergő mögött ünnepelt Gareth Bale és a többi walesi, míg a budapestin az izlandi Gilfy Sigurdsson ült teljesen ugyanabban a pózban, magába roskadva, miközben hátteret a magyar csapat adja Szoboszlai győztes góljánál.

– Az M4 Sport stábja – mely harmadik éve összegzi a válogatott kamerái által rögzített rezdüléseit: 2018-ban az „Egyet hátra, egyet előre” a Rossi-korszak kezdetét mutatta be, a 2019-ben a „B-terv” pedig az Eb-selejtezőket – a karanténszabályok miatt idén csak Oroszországba és Törökországba nem kísérhette el a válogatottat. Az idegenbeli találkozók közül Bulgáriában és Szerbiában lehetőség volt forgatni a helyszínen, de a csapat közvetlen közelében a járványhelyzet miatt ott sem. A hazai mérkőzéseken viszont két-két extra stáb volt a kapuk mögött, a bolgárok és izlandiak elleni találkozó során, tehát az Eb-pótselejtezőkön további 3-3 Budapesten és vidéken, hogy élesben rögzítse a szurkolói reakciókat.

– A film elején állandó szakértőnk, Hegedűs Henrik szavait hallani, akiből a próféta szólt, miszerint „minden mérkőzés számít, minden mérkőzés áraz, mindent, pontot, kijutási esélyt…” Mindezt 2018 szeptember 7-én mondta, Marco Rossi bemutatkozása, a finnországi Nemzetek Ligája-rajt előtt.

További tartalmak