Musorujsag
Élő Eredmények

Nem csak a CSZKA Moszkvát érdekli Nagy Ádám

M4 Sport
A CSZKA Moszkva mellett több európai ország klubjai érdeklődnek Nagy Ádám iránt – árulta el az M4 Sportnak a magyar válogatott középpályás menedzsere.

Az orosz élvonalban második helyezett moszkvai csapat érdeklődését Pataky Tibor megerősítette az M4 Sport hétfői Sporthíradójában, hozzátette azonban, hogy több európai országból is figyelik az angol másodosztályú Bristol City 25 éves magyar játékosát. „Rendkívül jól teljesít az utóbbi időben, alapember, minden mérkőzésen játszik, így nemcsak Oroszországban, hanem a jelentős európai futballkultúrákban is folyamatosan jelen van a neve.”

Budapest, 2020. november 12.
Az izlandi Aron Gunnarsson és Alfred Finnbogason, valamint Nagy Ádám és Willi Orban (b-j) a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy Ádám 2019 augusztusában igazolt a Bristol Cityhez, azóta alapembere lett az angol másodosztályú együttesnek. A középpályás 13 bajnokin és két ligakupa-találkozón szerepelt ebben a szezonban, a Championshipben gólt is szerzett. Fontos szerepe volt abban is, hogy a magyar válogatott kijutott a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra és megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája B divíziójában, így feljutott Európa legjobb csapatai közé.

Pataky Tibor szerint az Eb-re kijutott magyar válogatott kerettagjai számára azért rendkívül fontos a téli átigazolási időszak, mert a kontinenstorna előtt most van az utolsó lehetőségük klubot váltaniuk azoknak a játékosoknak, akik ősszel kevés lehetőséget kaptak. „Minden válogatott játékosnak fontos, hogy stabilan játsszon és így tudjon felkészülni erre a nagyon fontos nyárra.”

Budapest, 2020. szeptember 6.
Bese Barnabás (b) és az orosz Fedor Kudrjasov a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

A menedzser kérdésre válaszolva elmondta, elképzelhető, hogy a téli szünetben Bese Barnabás klubot vált. A védő a szezon elején rendszeresen játéklehetőséget kapott a belga élvonalbeli Oud-Heverlee Leuvenben, később azonban kevesebb szerephez jutott. „Ő az egyetlen felnőtt válogatott játékos az ügynökségünknél, aki az utóbbi időben kevesebbet játszik, mint szeretnénk. Ez egy nagyon jó klub, jól is kezdődött, de változott a csapat taktikai felállása, ez okoz most változást. A klubbal egyeztetünk, hogy milyen tavasz elé nézhetünk, és ha kell, akkor a klubbal egyeztetve be fogunk avatkozni. Az ő esetében elképzelhető, hogy akár váltás is bekövetkezhet.”

Nem várható klubváltás a DAC-ban szereplő Schäfer Andrásnál, aki a játékosügynök szerint „remek helyen van” és „tökéletesen” alakul a pályafutása. „Nagyon jó klubban folyamatosan jól játszik, ezért is kerülhetett be a felnőtt válogatottba. Nem gondoljuk, hogy neki értelme lenne a váltáson gondolkodni.”

Pataky Tibor szerint nagyon fontos év vár a 19 éves Bukta Csabára, aki a Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben szerepel. „Túl van egy vállműtéten, teljesen egészségesen várja a tavaszt. A Red Bull profi szerződést kínált neki, komolyan számolnak vele.”

A menedzser úgy véli, Hegyi Krisztián szintén jó helyen van a West Ham Unitednél. A 18 éves kapussal kapcsolatban Pataky Tibor azt emelte ki, hogy közel van a felnőtt csapathoz. „Egyelőre nem játéklehetőséget tekintve, hiszen a Premier League-ről beszélünk, ő pedig még egy fiatal játékos. Azért is igazolt ebbe a klubba, mert itt a felnőtt csapattal tud sokat együtt edzeni. A koronavírus nyilván nehézzé teszi az átjárást a csapatok között a buborékok miatt, de töretlenül fejlődik és a klub lehetőséget biztosít neki a vírus ellenére is, hogy a feljátsszon és a felnőttekkel eddzen.”

Az NB I-ben január 15-én kezdődik meg a téli átigazolási időszak, míg Európa topbajnokságaiban már az újév első hetében igazolhatnak a csapatok. A világjárvány miatt hónapok óta csak zárt kapuk mögött vagy csökkentett nézőszám mellett rendezhettek mérkőzéseket, emiatt pedig rengeteg pénztől estek el a klubok világszerte. Pataky Tibor hangsúlyozta, a járvány a pénzügyi nehézségek mellett a játékosok megfigyelésében is nehezíti a csapatok helyzetét. „Hatalmas változásokat hoz a téli átigazolási időszakba a járvány, hiszen a klubok nem tudnak utazni. Az elmúlt évtizedben a nemzetközi futballban bevett gyakorlattá vált, hogy anélkül nem vesz klub játékost, hogy élőben ne látták volna.”

Pataky Tibor ennek ellenére úgy gondolja, néhány csapat a nehezítő körülmények ellenére is okozhat meglepetést a téli átigazolási időszakban. „A téli átigazolási időszak annyiban más, mint a nyári, hogy ilyenkor elsősorban azok a csapatok igazolnak, amelyeknek nem úgy sikerült a szezon, ahogy tervezték. Mindenképpen lesznek meglepetések, ebben biztosak lehetünk.”

További tartalmak