×

Dárdai: Az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam

Az ifjabb Dárdai nem a nevével akarja felhívni magára a figyelmet Fehérváron.

Dárdai Palkó (fotó:molfehervarfc.hu)Kedden délután jelentették be, hogy a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál legidősebb fia. A szerződés aláírása után a játékos és édesapja is nyilatkozott a fehérváriak honlapjának.

A fiatal játékos elmondta, a játéklehetőség most nagyon fontos a számára, mindent megtesz azért, hogy minél több időt tölthessen a pályán. Gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni a Fehérvárt, és ugyan van 135 perce a Bundesligában, de nem a nevével, sokkal inkább a játékával hívná fel a szurkolók figyelmét magára.

Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlatai, de a Vidiben szerette volna folytatni a pályafutását. "Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Ismerem a magyar labdarúgást, ismerem a székesfehérvári közeget. Büszkén fogom viselni a piros-kék mezt, és mindent megteszek azért a pályán és azon kívül is, hogy méltó legyek a Vidi-címeres mez viselésére" - mondta a játékos.

A széleken érzi a legjobban magát, ballábas futballistaként legtöbbször a jobb szélen szokott szerepelni úgynevezett tükörszélsőként. Gyors, jól cselező játékosnak tartja magát, bízik benne, hogy sikerül majd gyorsan beilleszkednie az új csapatába.

"Nagy élmény volt bemutatkozni a Hertha első csapatában, pályára lépni az EL-ben, a Bundesligában, azonban ez a múlt és nem ezekre az élményekre szeretnék alapozni, hanem új élményekkel, sikerekkel szeretnék gazdagodni itt Székesfehérváron".

Édesapja elárulta, sosem szólt bele abba, hogyan alakítja Palkó a karrierjét. Hozzátette, ha a véleményére lett volna kíváncsi, akkor talán a holland vonalat ajánlotta volna a fiának.

"Az egész az ő ötlete volt, ezt így kigondolta magának én pedig ahogy eddig sem, most sem szóltam bele a döntésébe. Nem aggódom, jól ismerem a klubnál dolgozó szakembereket, tudom, hogy mindenki profin dolgozik és rendkívül jók a körülmények. Ha valaki szorgalmas, akkor a Vidiben ugyanolyan jól lehet fejlődni, mint bárhol külföldön" - mondta a korábbi magyar kapitány.

Úgy véli, a fia tisztában van azzal, hogy valamilyen szinten teher az, hogy Dárdainak hívják, de tudja, hogy nem azért ment haza Magyarországra, hogy ő most mindenkinek nyilatkozgasson, hanem azért, hogy futballozzon. Tisztában van vele, a sikerért keményen meg kell dolgozni