Musorujsag
Élő Eredmények

Légiós középpályások Kövesden

Légiós középpályások Kövesden

Mezőkövesd Zsóry (fotó: mti)
Nodar Kavtaradze és Martin Chrien személyében két középpályás érkezését jelentette be a Mezőkövesd Zsóry.

Ha Pintér Attila ragaszkodik elképzeléséhez, amelyet kinevezésekor osztott meg az M4 Sporttal, és csak abban az esetben fordul légiósokhoz, ha azok többet tudnak magyar riválisaiknál, akkor mindenképp meghatározó szerepet várhatunk az OTP Bank Liga nyolcadikjaként telelő kövesdiek friss szerzeményeitől.

A széleken és közepén is bevethető, 28 éves, támadó szellemű georgiai Nodar Kavtaradze az előző másfél évben a Dinamo Tbiliszit erősítette, előtte hazája más klubjaiban, valamint Oroszországban fordult meg. 2019-ben és 2020-ban is bajnoki címet ünnepelhetett csapatával, a koronavírus-járvány miatt lerövidített kiírásban 14 mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

A szintén sokoldalú, 25 éves szlovák Martin Chrien Portugáliából érkezik, ahol a decemberi szakításig a Benfica kötelékében játszott, de nem az első csapatban vették számításba, hanem a másodosztályú tartalékok között. Futballozott az első ligában is: a 2018/19-es szezonban a Santa Clarába kölcsönadva, illetve közel három és fél éve egy ízben a Benficában is pályára léphetett. Karrierje elején hazájában, a Banska Bystricánál kezdett, majd Csehországban is megfordult, a Viktoria Plzennél, a Ceske Budejovicénél és a Zbrojovka Brnónál, majd a Ruzomberoktól szegődött Lisszabonba.

További tartalmak