×

Új edzője korábbi, horvát válogatott védőjét igazolt le a DVTK

Leigazolta a DVTK az egyszeres horvát válogatott védőt, Goran Milovićot.

dvtk.eu
A 31 éves középső bekk az Olimpia Ljubljanától érkezik a miskolciakhoz, akik honlapjukon kiemelik, érkezőjük nyolc meccset játszott az ősszel a szlovén együttesben, amely ebből ötöt kapott gól nélkül zárt.

Milović egyébként dolgozott már együtt a Diósgyőr frissen kinevezett edzőjével, Zoran Zekićcsel az Osijeknél. Azonban már az előtt is nagy utat járt be. A spliti Radničkival jutott el a horvát élvonalig, majd a Hajdukba igazolva lépett szintet, idővel csapatkapitány és kupagyőztes lett, egy ízben a válogatottba is behívták, 2015-ben Oroszország ellen léphetett pályára. 2016-tól másfél szezont töltött a kínai bajnokságban Csungking Lifannál. Ezt követően került kölcsönbe Eszékre, később két évadra a belga első osztály és a KV Oostende következett, mielőtt nyáron Ljubljanába szerződött.

„Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, amit kiváló fejjátékában és harcos védőmunkájában hasznosít. Személyében igazi vezéregyéniséget igazoltunk, és az ilyen típusú labdarúgókra nagy szükség van most a DVTK öltözőjében. Az várjuk tőle, a Hajduk Split egykori kapitányától, hogy harcosságát, győzni akarását ragassza át a többiekre is” – mutatta be röviden a futballistát Benczés Miklós sportigazgató.