Magyar kapust méltatnak az Aston Villánál

Onódi Ákos több nagy bravúrt is bemutatott a Liverpool elleni FA Kupa-meccsen.

Ónodi Ákos remekelt az FA Kupában a Liverpool ellen. EPA/TIM KEETONA Liverpool 4-1-re verte a az Aston Villát a labdarúgó FA Kupában, így bejutott a legjobb 32 közé. A birminghamiak a csapatot is sújtó koronavírus-járvány miatt az U 23-as csapatukkal álltak ki, a kapujukat egy magyar kapus, Onódi Ákos védte. A négy kapott gól ellenére remekül.

A négy gólról nem igazán tehetett, ezeket valószínűleg nála rutinosabb kapusok sem védték volna. Ugyanakkor volt kilenc védése, melyek közül több is a bravúr kategóriába sorolható. Az egész találkozón mindössze egy hibája volt, a róla kipattanó labdát Szalah lőtte a kapuba, de a kapus szerencséjére már les előzte meg a gólt, így azt érvénytelenítették.

A brit lapok kiemelik, Onódinak jelentős szerepe volt abban, hogy a szünetben döntetlen volt az állás. A második félidőben aztán öt perc alatt három gólt szerzett a Pool, de Ónodi egyikért sem hibáztatható.

A vendégek a meccs hajrájában már a félelmetes Szalah, Firmino, Mané hármassal rohamoztak, de az addigra elfáradó Villa megúszta az újabb gólokat, elsősorban Ónodinak köszönhetően.

A 19 éves, győri nevelésű Onódi Ákos 2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as csapat keretéhez tartozott, és fél évvel ezelőtt került az U23-as együtteshez. Most pedig bemutatkozhatott a felnőttcsapatban is, épp az ellen a Liverpool ellen, amely a bajnoki címvédő és amelynél korábban próbajátékon is járt.