Musorujsag
Élő Eredmények

Király Gábor: Mindenki megdolgozott azért, hogy Szoboszlai lövésénél befelé pattanjon a labda

m4sport.hu
A korábbi kapus úgy véli, Gulácsi Péternek nem lehetett egyszerű az Izland elleni meccs több mint 80 perce.
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A magyar labdarúgók remek eredményeket értek el a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. Az Év sportolója Szoboszlai Dominik lett, az Év csapatának választották a magyar labdarúgó válogatottat, míg az Év edzője a nemzeti együttest irányító Marco Rossi lett. Ráadásul az Év sportpillanatának Szoboszlai Izlandnak lőtt gólját szavazták meg az M4 Sport nézői.

A labdarúgó-válogatott legutóbb 2015-ben és ’16-ban volt az Év csapata. Annak az együttesnek alapembere volt Király Gábor, aki a mostani sikerekről és az akkori csapatról is beszélt a Kossuth rádióban Sportvilág című műsorban.

„Nagyon örülök ennek a díjnak mint a magyar labdarúgás egykori képviselője. Nem lehet összehasonlítani a mostani és az öt évvel ezelőtti csapatot, hiszen kicserélődött a keret, de szerencsére viszik tovább az Eb hangulatot. Nagyon jó, hogy megint ott tudunk lenni” – mondta a válogatottsági rekorder kapus.

Kiemelte, érdekes év volt 2020, hiszen számtalan sportesemény elmaradt de a válogaott így is jól teljesített, hiszen kijutott az Európa-bajnokságra és a Nemzetek Ligájában is sikerült osztályt lépni.

„Ennek a keretnek más az összetétele, a minősége mint a korábbinak, és ahhoz mérten Marco Rossi megtalálta azokat a dolgokat amivel sikeresek lehetnek. Ugyanúgy tette korábban Dárdai Pál és Bernd Storck is. Egy edzőnek mindig alkalmazkodnia kell a kerethez és ezt Rossi jól megtalálta, hiszen mindig a jelenlegi keretből kell a legtöbbet kihozni” – mondta Király.

Mint korábbi kapusnál, szóba került az Izland elleni találkzó elején bekapott gól, amikor Gulácsi Péter beejtett egy szabadrúgást. Király szerint nem lehetett egszerű több mint 80 percet ilyen lelkiállapotban védeni.

Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn. A magyar válogatott 2-1-re győzött, ezzel kijutott az Európa-bajnokságra. MTI/Illyés Tibor

„Minden kapus kapott már ilyen gólt, még kiélezett meccsen is. Nem volt egy könnyű 80 perc a számára az biztos, mert a posztjából adódóan ő nem tud előremeni becsúszni, cselezni, hogy megmutatsssa ő szeretne javítani, még többet hozzá tenni. De szerencsére a játékosok sem álltak meg, rátettek még egy lapáttal. Mindenki megdolgozott azért, hogy Szoboszlai lövésénél befelé pattanjon a labda a kapufáról”.

Véleménye szerint nem mindegy, hogy mikor hibázik egy kapus, edzésen vagy bajnokin, hiszen ott ki tudod javítani a következő meccsen. De egy BL-döntő, vagy egy egymeccses kijutáson hibázni nagyobb teher.

„Gulácsinak akkora rutinja van, ez a hiba nem változtatta meg azt a képet ami az emberekben kialakult róla, ettől nem lett más ember. Aki túl tud lépni egy ilyen eseten, az igazi spotember. Nem egy ember veszít vagy nyer, hanem a csapat, és most a magyar csapat nyert” – összegzett Király Gábor.

További tartalmak