Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai Palkó: Inkább választanám a magyar, mint a német válogatottságot

Dárdai Palkó: Inkább választanám a magyar, mint a német válogatottságot

M4 Sport | Pollák Márton
Dárdai Pál legidősebb fia, a nemrég a MOL Fehérvárba igazolt Dárdai Palkó az M4 Sportnak elárulta, ha mindkét válogatottból egyszerre keresnék, akkor a szívére hallgatva sokkal inkább a magyart választaná a némettel szemben.

A Németországban, azon belül is főként a Herthánál nevelkedett 21 éves támadó középpályás januárban igazolt a királyok városába, s második bajnokiján rögtön megszerezte pályafutása első NB I-es gólját.

Mint mondta, Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlatai, de ő inkább a szívére hallgatott.

„Még a papával, de apuval is sok meccsükre jártunk, innen a klub szeretete, ráaádsul mivel Balatonon van házunk és Fehérvár úgymond a második otthonom, nem volt nehéz a döntés. Mindenki segítőkész volt az érkezésemkor, a csapat is befogadott, így aztán nagyon jól érzem magam. Fontos volt, hogy ismerem a magyar közeget és ott szeretek játszani, ahol jól érzem magam. A Fehérvárnál a klub dolgozóit és a játékosokat is ismerem.”

Dárdai Palkó természetesen a szakmai szempontokat sem hagyta figyelmen kívül, mikor a Fehérvár mellett döntött.

„A csapat támadó focit játszik, nekem pedig ez fekszik, szeretem, ha támadunk és gólokat rúgunk, plusz nagyon jó edzőnk van. Ami a feltételeket illeti, minden adott a fejlődésemhez, nagyon komolyak az edzőpályák, az öltözők, komoly a stadion is, a stáb is ugyanakkora, mint a Herthánál, úgyhogy elmondható, hogy Bundesliga-szintű feltételek vannak a Fehérvárnál, ahol hosszú távra tervezek. Szorgalmas vagyok, gyors, jó a bal lábam és jó a cselező készségem. Annyi meccset szeretnék játszani, amennyit csak lehet, a többi meg majd kialakul.”

Alighanem az Európa-bajnoksára készülő magyar válogatott is hasznát venné egy jó mentalitású, tehetséges fiatal támadónak, aki igen jó hírrel szolgált a nemzeti csapattal kapcsolatban.

„Ha mindkét válogatottból keresnének, akkor a magyart választanám és ha hívnának az Eb-keretbe, természetesen örömmel mennék, de egyelőre keményen kell dolgoznom” – zárta az interjút fülig érő mosollyal Dárdai.

 

 

 

 

További tartalmak