Musorujsag
Élő Eredmények

Dobogóra lépett a Puskás Akadémia a Diósgyőr legyőzésével

Dobogóra lépett a Puskás Akadémia a Diósgyőr legyőzésével

mti
A Puskás Akadémia FC magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a sereghajtó vendég Diósgyőri VTK felett szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Zierkelbach
gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53., 11-esből)
sárga lap: Sesztakov (48.), Márkvárt (57.)

PAFC:
Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – van Nieff, Plsek (Urblík 82.) – Kiss T. (Weslen Júnior 90.), Baluta (Corbu 69.), Nagy Zs. (Slagveer 69.) – Géresi (Mance 69.)

DVTK:
Antal – Sesztakov (Drazic 56.), Milovic, Soldo, Marin (Memolla 56.) – Grgic, Márkvárt, Max (Hegedűs J. 66.) – Molnár G. (Suljic a szünetben), Vanecek, Grozav (Iszlai a szünetben)

A dobogóért harcoló Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, az első gólszerzési lehetőség mégis az utolsó helyezett vendégek előtt adódott: a nemrég még Felcsúton játszó David Vanecek próbálkozását a gólvonalon blokkolták a hazai védők. Tovább támadott a Fejér megyei gárda és több blokkolt lövést követően Kiss Tamás révén megszerezte a vezetést. A középkezdés után a másik oldalon Molnár Gábor rontott ziccert, ezzel el is fogytak a helyzetek, a szünetig mindössze egy lesgólra futotta a csapatoktól.

Fordulást követően növelték előnyüket a hazaiak Jakub Plsek büntetőjével. Kétgólos hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a DVTK, helyzeteiket azonban elpuskázták. A Puskás Akadémia a végén biztosan őrizte előnyét, s megérdemelt győzelmet aratott.

Borítókép: Magabiztosan verte a Diósgyőrt a Puskás Akadémia (m4posrt.hu)

További tartalmak