Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Fradi akkora előnnyel vezet a második előtt, mint a második az utolsó előtt

m4sport.hu
A zöld-fehérek már 16 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, miközben ugyanennyi a különbség a 2. és a 12. helyezett között is.
A ferencvárosi Myrto Uzuni csapattársával, Lovrencsics Gergővel ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár FC mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Az éllovas és címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi rangadóján. A fehérváriak a vereségükkel visszaestek a tabella harmadik helyére a velük azonos pontszámmal álló Puskás Akadémia mögé.

A Fradi és két üldözője között jelenleg 16 pont a különbség, ugyanannyi, mint a felcsútiak és az utolsó helyen álló Diósgyőr között.

Amióta 12 csapatos az első osztályú bajnokság, ennél nagyobb előnnyel csak a 2015/16-os szezonban vezetett az éllovas, akkor szintén a zöld-fehérek 18 pont előnnyel álltak az élen, végül 21 pontos különbséggel lettek bajnokok. Egy éve ilyenkor kilenc ponttal vezetett a Fradi, akkor is ugyanúgy 15 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség volt a mérlegük.

A Fradi innen már nem igazán veszítheti el a bajnokságot, ugyanakkor a kiesés még számos csapatot fenyegethet. A 7. Kisvárda és a 8. ZTE között ugyan hat pont a különbség, de épp a szabolcsiak tudják, hogy ez semmit nem jelent, hiszen két fordulóval ezelőtt még a 3. helyen álltak, de két vereségükkel már csak a hetedikek.

Az utolsó helyezett DVTK-nak 17 pontja van, míg az előtte álló Budafoknak 20., a Honvéd, Újpest, ZTE hármasnak egyaránt 22 pontja van, de elnézve az elmúlt fordulók eredményeit, ez egyáltalán nem tűnik olyan megnyugtatónak.

 

További tartalmak