×

A Szerencsejáték Zrt. nem lát gyanús jeleket a Tállya–Kaposvár kupameccs kapcsán

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt „a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát” a MOL Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban.

Tállya-Kaposvár (Fotó: sonline.hu)
Az Szrt. Zrt. az MTI megkeresésére azt írta, a Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést „a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal - például 1X2, gólszám 2,5, hendikep 1-0 - kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség”.

A cég jelezte, a mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

„Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk” – olvasható az Szrt. levelében.

A meccs összefoglalója:

A Szerencsejáték Zrt. kiemelte, a fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereik „folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak”.

„Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött” – áll a válaszlevélben.

„Az Szrt. tájékoztatója az üggyel kapcsolatban fontos, lényeges információkat tartalmaz. Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett találkozót a harmadosztályú Tállya 0-2-ről 5-3-ra nyerte meg - fordulás után kevesebb mint negyedóra alatt négy gólt szerezve - a meccs után az NB II-ben szereplő Kaposvár kezdeményezte a mérkőzés kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél is.

Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lejátszott Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől” – írta ennek kapcsán közösségi oldalán a somogyi egyesület, amely elnézést kért minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól a történtekért.