×

Helyzetekig is alig jutott az MTK és a Kövesd a 22. forduló nyitómérkőzésén

Az MTK Budapest hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 22. forduló:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Berke
sárga lap: Varju (27.), Herrera (32.), Ikenne-King (51.), Miovski (64.), illetve Martic (30.), Katanec (52.), Besirovic (91.)

MTK Budapest:
Mijatovic - Ikenne-King (Alho, 65.), Nagy Zs., Varju, Herrera - Kata, Palincsár (Biben, 77.), Mezei (Cseke, 77.) - Varga R., Miovski (Prosser, 84.), Schön

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos - Farkas D., Neszterov, Katanec, Vadnai - Karnyickij, Martic (Vajda S., a szünetben) - Besirovic (Meszhi, 94.), Cseri (Chrien, 81.), Vutov (Nagy D., a szünetben) - Jurina (Vojtus, 73.)

Kiegyenlített első félidőt produkáltak a csapatok, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, mivel a sok szabálytalanság miatt nagyon töredezett volt a játék. A Mezőkövesdnek volt egy komolyabb lehetősége, de Mijatovic kétszer egymás után hárította Martic próbálkozását.

A folytatásban sem változott a játék képe, többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, és továbbra is sok volt a szabálytalanság. A hajrában sem vállalt kockázatot egyik gárda sem a győztes gól megszerzéséért, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

A vendégek klubrekordot állítottak fel azzal, hogy sorozatban kilenc élvonalbeli találkozón maradtak veretlenek.

A 22. forduló további mérkőzései:

szombat:
ZTE FC-Újpest FC 14.45
Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 17.00
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 19.30

vasárnap:
Budafoki MTE-Puskás Akadémia FC 14.30
Paksi FC-Kisvárda Master Good 17.00