Hornyák Zsolt a hónap edzője, Gazdag Dániel a hónap játékosa januárban

Ugyanabba a kapuba lőtték január legszebb gólját, amelyikben a legszebb védést is bemutatták.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ismét megválasztotta az elmúlt hónap (január) legjobbjait. Az edzőknél Hornyák Zsolt lett a legjobb, ami nem is számít meglepetésnek, hiszen a Puskás Akadémia remekül kezdte a szezont, a Fradival döntetlent játszott, míg az MTK-t idegenben verte. (Bár már nem januárhoz tartozik, de az azóta lejátszott öt tétmeccséből ötöt megnyert.) A szakembernek nem ez az első ilyen jellegű sikere, szeptemberben is őt választották a hónap edzőjének. Az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, megtisztelő számára az elismerés, de ugyanúgy jár a dícséretből a szakmai stáb és a csapat minden tagjának.

 

A hónap játékosa Gazdag Dániel lett, aki a szövetség adatai szerint 78 százalékos pontossággal passzolt, Instant-indexe pedig 311 volt, emellett pedig a Honvéd egyik vezéregyénisége. Gazdagnak van már egy hasonló sikere, szeptemberben övé volt a hónap gólja. Elmondta, örül az elismerésnek, de jobban örült volna, ha nem kapja meg a díjat, viszont nyernek három meccset.

 

Szintén Honvéd-játékos nevéhez fűződik január gólja, Hidi Patrik a Zalaegerszeg ellen mintegy 25 méterről, kapásból lőtt nagy gólt a bal felső sarokba. A játékos elárulta, örül a díjnak, miként örült a góljának is, azt azonban sajnálja, hogy találata akkor nem ért győzelmet.

 Szintén a Hidegkuti-stadionban, igaz egy másik találkozón mutatták be a hónap védését. Somodi Bence az MTK kapusa a Puskás Akadémia ellen védett hihetetlen reflexmozdulattal. A rutinos kapus csereként szállt be a találkozóba, és örült annak, hogy szerepet kapott és még jól is védett, de örömét elrontotta, hogy az utolsó pillanatokban kapott góllal vereséget szenvedtek.