Kovács Zoltán: Imréhez nagyon ragaszkodtak az osztrák szövetségnél, ez nem akármilyen jel

Április 1-től Szabics Imre veszi át az OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC irányítását. Az edzői stábhoz csatlakozik Juhász Roland és Torghelle Sándor. A három szakember és Kovács Zoltán sportigazgató a klubnak nyilatkozott a bejelentés részleteiről.


"Dárdai Páltól nagyon sokat tanultam, Bernd Storcktól is, illetve Franco Fodától is. Én ezeket a tapasztalatokat a saját ötleteimmel össze fogom gyúrni és Szabics Imrét fogunk kapni" - mondta az új vezetőedző, aki 2024. június 30-ig írt alá Székesfehérváron.

A 39 éves szakember választása nem azért esett Juhász Rolandra és Torghelle Sándorra, mert régóta ismeri őket: "Olyan karakterrel rendelkeznek a magyar labdarúgásban, amivel bármelyik csapat kispadjára oda mernék ülni."

Rövidtávú céljai között Szabics Imre elsőként a csapat, a közeg megismerését említette, mivel ez fontos lehet a nyári átigazolási szezon döntéseinek meghozatalakor, illetve a következő idényben konkurenciát szeretne nyújtani együttesével a Ferencvárosnak.

A Vidivel kétszeres bajnok Juhász Roland számára örömteli érzés volt belépni újra az öltözőbe és reméli, hasonló sikereket tudnak elérni új pozíciójában a csapattal, mint ami számára játékosként megadatott. "Részben másabb lesz ez a helyzet, de azt gondolom, az egymás iránti tisztelet az játékosként is megvolt, ennek meg kell majd lenni mint edző és játékos között. Azért, mert egy fiatalabb stáb vagyunk, nem jelenti azt, hogy ne rendelkeznénk olyan tapasztalatokkal, amelyeket ne tudnánk a játékosoknak átadni. Nagyon motiváltak vagyunk, ami talán a legfontosabb most" - mondta.

Szabics Imre (középen) és két segítője, Juhász Roland és Torghelle Sándor. (Forrás: molfehervarfc.hu)Kovács Zoltán sportigazgató a döntés hátteréről elárulta, Szabics Imre edzői és játékos múltja sokat számított és úgy véli, ha magyar szakember irányítja a Fehérvárt, annak jó üzenete van. "Van benne kockázat, mint mindig, minden döntésben, de azt gondolom, Imre vezetésével egy olyan projektet tudunk továbbvinni, amely ismét megfelelő eredményekhez vezethet." A sportigazgató a rövidtávú célok között a bajnoki ezüstérem és a Magyar Kupa megszerzését emelte ki, "ami komoly feladatnak ígérkezik".

Kovács Zoltán: "Imréhez nagyon ragaszkodtak az osztrák szövetségnél, ez nem akármilyen jel."

A 42-szeres válogatott Torghelle Sándor szerencsésnek érzi magát és örömmel tért vissza korábbi sikerei színhelyére. "A feladatom, hogy Szabics Imre segítségére legyek száz százalékban. Ez egy új feladat számomra, mivel most hagytam abba a labdarúgást és azt gondolom, tudok játékos fejjel gondolkozni, tudom, mire van szüksége a játékosnak és az elmúlt húsz év tudását próbálom kamatoztatni. Próbálom ezt a habitust, amit képviseltem, átvinni a másik oldalra is" - mondta a küzdeni akarásáról híres Torghelle Sándor.