Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kétgólos hátrányból, Haraszti-duplával ikszelt a Paks Fehérváron

mti
A Paks kétgólos hátrányból felállva, Haraszti Zsolt hét perc alatt szerzett két góljával ért el döntetlent a Fehérvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésén. A fehérvári gárda a 2021-es naptári évben öt meccsből egyet sem nyert meg hazai pályán.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MOL Fehérvár FC – Paksi FC 2-2 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) illetve Haraszti (78., 85.)
sárga lap: Lorentz (31.), Tamás O. (33.)

Fehérvár:
Kovács D. – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Alef – Nego, Houri (Dárdai, 70.), Petrjak (Bamgboye, 76.) – Zivzivadze (Nikolics, 76.)

Paks:
Rácz G. – Lenzsér (Bertus, 30.), Böde (Vági A., 46.), Lorentz – Kulcsár D., Papp K. (Szabó B., 73.), Bognár I. (Haraszti, 46.), Tamás O., Szabó J. – Hahn (Szendrei, 58.), Sajbán M.

A vendégcsapat volt aktívabb a mérkőzés elején, de a vezetést a hazaiak szerezték meg: egy gyors ellentámadás végén Ivan Petrjak volt eredményes. A forgatókönyv hasonló volt a folytatásban is, a Paks próbálkozott többet, a Fehérvár pedig próbált a megszerzett labdákkal gyorsan az ellenfél kapujáig jutni. Újabb találat a szünetig nem esett, köszönhetően főként a feladatukat magabiztosan ellátó kapusoknak.

A második félidő elején is a Tolna megyei alakulat birtokolta többet a labdát, miközben a Fehérvár a kontralehetőségekre várt, és ezek egyikét Budu Zivzivadze révén kihasználta. A Paks nem adta fel, tovább rohamozott, ennek eredményeként Haraszti Zsolt előbb szépíteni tudott, majd a hajrában kiegyenlített, s egyszersmind beállította a végeredményt.

További tartalmak