Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi kijelentette, nem számíthat Szoboszlaira a márciusi vb-selejtezőkön

M4 Sport
Szoboszlai Dominikra nem számíthat a közelgő világbajnoki selejtezőkön – jelentette be a válogatottal sűrű időszak elé néző Marco Rossi az M4 Sporton.

A szövetségi kapitány természetesen örül, hogy a légiósok nagy része jól teljesít az utóbbi hetekben, de mint mindig, akad néhány kiválasztott, akinek problémái vannak. Közéjük tartozik Szoboszlai is, aki még nem mutatkozhatott be az RB Leipzigben sem, és a sérülése miatt nem is számíthat rá az olasz edző a márciusi selejtezőkön. Rossi azért hozzátette, a pótlása nehéz ugyan, de az ősszel a csapat már bebizonyította, hogy együttesen képesek ellensúlyozni a meghatározó emberek hiányát is.

Március 12-én hirdet keretet, a jelöltekkel azonban már kapcsolatba lépett a stáb. A 2022-es tornára 25-én a Lengyelország elleni hazai találkozóval kezdődik a kvalifikáció, melyet az egyaránt idegenbeli andorrai és san marinói meccs követ.

Rossi az álmának nevezete, ha irányításával 1986 után újra kijutna a válogatott a vébére. Ehhez a kötelezőnek tartott feladatok éppolyan alapos felkészülést igényelnek, mint a félelmetesen eredményes Robert Lewandowski vezette lengyelek elleni rajt. Melyen az ellenfél új kapitánya, Paulo Sousa jelenti az ismeretlent az egyenletben, így több meccstervet is szükséges

A selejtezők mellett az Európa-bajnokság is lőtávolba került, 100 nappal a torna kezdete előtt Rossi elismerte, sűrű és intenzív időszak előtt állnak, ami a futballistáknak sem egyszerű, hiszen a közös célokat össze kell hangolniuk a klubjaik elvárásaival.

Ami pedig a fogadalmát illeti, megpróbál megtanulni magyarul, de első számú feladata a válogatott irányítása. Ez a prioritás, de azért igyekszik kifejezni a szándékával is kifejezni a tiszteletét annak az országnak, amelynek azért már adni is tudott.

További tartalmak