Musorujsag
Élő Eredmények

Kikapott Felcsúton az Újpest

mti
A második helyen álló Puskás Akadémia 2-1-es győzelmet aratott a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (45.), Joao Nunes (56.), illetve Pauljevic (5.), Perosevic (14.), Banai (33.), Kastrati (92.)

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. – Joao Nunes, Nagy Zs., Spandler, Szolnoki – van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblik – Kiss T. (Deutsch, 90.), Knezevic (Plsek, 77.), Slagveer – Géresi (Mance, 77.)

Újpest FC:
Banai – Pauljevic, Kastrati, Baosic (Simon K., 77.), Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo (Szakály P., 84.), Csongvai (Croizet, 56.) – Perosevic (Stieber, 56.), Beridze (Bacsa, 84.)

A fővárosiak kezdtek lendületesebben, az első nagyobb védést mégis a lila-fehérek kapusának kellett bemutatnia. Az Újpest sokkal támadóbb szellemben futballozott ellenfelénél, de a felcsúti hálóőr két hatalmas bravúrral megakadályozta a vendégvezetést, majd egy vitatható büntetővel a hazaiak kerültek előnybe. Tóth Balázs harmadszor is nagyot védett, ám a szünet előtt az újpesti 11-esnél már ő is tehetetlennek bizonyult.

A folytatásban már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. Ebben a periódusban inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de ezek nem okoztak gondot a jó formában védő kapusoknak. Az egyenlő erők küzdelméből a felcsútiak jöttek ki jobban, mivel Géresi kapáslövésével ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. A hátralévő bő negyedórában a Puskás Akadémia a vezetés megőrzésére törekedett, ezt hatékonyan tette, így az Újpestnek komoly lehetősége sem volt az egyenlítésre.

Értékelések a mérkőzés után:

További tartalmak