Musorujsag
Élő Eredmények

Vitatott ítélet és gól nélküli döntetlen a DVTK és a Honvéd kiesés elleni csatáján

MTI/M4 Sport
A sereghajtó Diósgyőri VTK gól nélküli döntetlent játszott szombaton a vendég Budapest Honvéddal a bennmaradásért küzdő csapatok mérkőzésén a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-0
Miskolc, zárt kapus, v.: Bogár
sárga lap: Suljic (32.), Márkvárt (71.), Zivulic (76.), Marin (77.), illetve Hidi (72.), Tamás K. (77.), Mezgrani (86.)

Diósgyőri VTK:
Malenica – Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Karan, 79.), Marin – Márkvárt, Augusto Max, Grozav (Vanecek, a szünetben) – Roshi (Ivanovski, a szünetben), Drazic, Suljic (Zivulic, a szünetben)

Budapest Honvéd:
Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Nagy G. (Kamber, 92.), Hidi, Zsótér (Szendrei, 54.) – Nagy D. (Gale, 88.), Gazdag, Balogh N.

A mérkőzés elején egyik csapat sem kockáztatott, így többnyire a pálya középső harmadában folyt a játék komoly helyzetek nélkül. A Diósgyőr ugyan valamelyest többet próbálkozott, de a távoli kísérletek nem jelentettek veszélyt. Az első félidő második felében aztán a kispestiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám a hazaiak kapusa háromszor is bravúros védéssel akadályozta meg, hogy együttese hátrányba kerüljön.

A folytatásban inkább csak meddő mezőnyfölényben futballozott a fővárosi gárda, amely azért így is veszélyesebb volt. A 65. perctől ismét fokozta a tempót és a nyomást a Honvéd, de egy szöglet utáni kavarodásban hiába próbálkozhatott ziccerben, a hazai védők minden lövést blokkoltak, később pedig ismét Malenica védése mentette meg a Diósgyőrt.

A hajrában is a kispestiek akarata érvényesült, de ezen a napon nem tudtak túljárni Malenica eszén, aki Gazdag újabb ziccerét is hárította. A hosszabbításban a miskolciak nyerhették volna meg a meccset, azonban a játékvezető nem adta meg Marin találatát. Zoran Zekic, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés utáni értékelésében rossz játékvezetői döntésnek nevezte az esetet. Több DVTK-játékos a hibásan megítélt leshelyzet miatt reklamált, a bíró azonban egy szabálytalanság miatt nem adta meg a találatot. A Honvéd összességében közelebb járt a győzelemhez, a gól nélküli döntetlennel azonban maradt a hatpontos különbség a két csapat között.

A miskolciak már négy kör óta nyeretlenek.

Értékelések

További tartalmak