Musorujsag
Élő Eredmények

A ZTE menesztette Boér Gábort, Waltner Róbert az új vezetőedző

m4sport.hu
Az OTP Bank Ligában a kiesés elől menekülő Zalaegerszegi TE közös megegyezéssel felbontotta Boér Gábor vezetőedző szerződését, helyét Waltner Róbert veszi át – közölte a klub hétfőn.
fotó:MTI/Czeglédi Zsolt

A 38 éves Boér a nyáron, Márton Gábor távozását követően vette át a ZTE irányítását. 26 forduló alatt 7 győzelem, 5 döntetlen és 14 vereség szerepel a csapat neve mellett, amely a 10. helyen áll, de ugyanannyi pontja van mint a 11. Budafoknak és három ponttal előzi meg a sereghajtó DVTK-t. A ZTE Boér vezetésével bejutott a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe, de ott a bajnokságra tartalékolva csak a második csapatával álltak ki Kisvárdán és 6-1-es vereséget szenvedtek.

A csapat legutóbb négy bajnokiján csak egy pontot szerzett, ezt követően döntött a váltás mellett a ZTE vezetősége.

„Fiatal edzőként nyilván komoly ugrás volt az NB I. Természetesen szomorú nap az, amikor valaki elveszíti az állását, de emelt fővel fogadhatom ezt a döntést, hiszen úgy érzem, hogy a stábommal meg tudtam mutatni, hogy érettek vagyunk az NB I-re, azaz megugrottuk a feladatot. (…) Biztos vagyok benne, hogy a sorsolásunknak köszönhetően sikerült volna kiharcolni a bennmaradást, hiszen a TOP 5 csapatból néggyel mi már nem találkozunk, de el kell fogadnom a vezetés döntését. Szeretnék köszönetet mondani, amiért lehetőséget kaptam arra, hogy bizonyíthassam az NB I-ben is megállom a helyem” – nyilatkozta a klub honlapjának a távozó Boér.

Hétfőn az új vezetőedzőt is bejelentették, Waltner Róbert feladata lesz, hogy az élvonalban tartsa az együttest. A 43 éves szakember a szezon végéig kötött szerződést a ZTE-vel.

fotó: ZTE

Waltner a zalaegerszegi futball kiemelkedő alakja, 2002-ben bajnoki címet ünnepelt a csapattal, illetve ő a klub történetének legeredményesebb játékosa az NB I-ben.

Korábban a Kaposvári Rákóczi FC-nél dolgozott, két év alatt két osztályt ugrott csapatával, amelyet 2019-ben visszajuttatott az NB I-be, de nem sikerült az élvonalban maradni. A következő szezonban 7 forduló után menesztették, azóta dolgozott a szintén NB II-es Siófoknál, ahonnan a múlt héten távozott.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényében:
2020. szeptember 22. – Paks: Osztermájer Gábor helyett Bognár György
2020. november 10-11. – Mezőkövesd: Kuttor Attila helyett Pintér Attila
2020. december 6-7. – Budapest Honvéd: Bódog Tamás helyett Pisont István
2020. december 8. – Diósgyőri VTK: Feczkó Tamás helyett Geri Gergely
2020. december 23. – Újpest FC: Predrag Rogan helyett Michael Oenning
2021. január 7. – Diósgyőri VTK: Geri Gergely helyett Zoran Zekic
2021. február 15. – Budapest Honvéd: Pisont István helyett Horváth Ferenc
2021. február 17./április 1. – MOL Fehérvár FC: Márton Gábor helyett Szabics Imre
2021. március 15. – ZTE FC: Boér Gábor helyett Waltner Róbert

További tartalmak