Musorujsag
Élő Eredmények

Gera Zoltán kijelölte az U21-es válogatott keretét a márciusi Európa-bajnokságra

Gera Zoltán kijelölte az U21-es válogatott keretét a márciusi Európa-bajnokságra

mti
Gera Zoltán kijelölte az U21-es labdarúgó-válogatott keretét a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságra. A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint koronavírus-megbetegedések miatt három játékos is kidőlt a sorból, így még az utolsó pillanatban is változtatni kellett.

A torna rendhagyó módon két szakaszban zajlik majd: március 24. és 31. között a csoportkört rendezik meg, a kieséses szakasz összecsapásaira május 31. és június 6. között kerül sor. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

A magyar válogatott március 24-én Németország ellen kezdi meg szereplését, Székesfehérváron, folytatás három nappal később Románia ellen a Bozsik Arénában, majd március 30-án Hollandia ellen zárják a csoportmérkőzéseket, visszatérve a fehérvári MOL Aréna Sóstóba.

Az U21-es válogatott Magyarországon játszó tagjai hétfőn kezdték meg felkészülésüket Telkiben, de nem teljes létszámban, ugyanis a koronavírus-járvány beleszólt a keret összetételébe.

Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz (a három említett labdarúgón kívül elővigyázatosságból a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző) – olvasható az MLSZ oldalán.

MTI/Illyés Tibor

Gera Zoltánnak így néhány órával a hivatalos nevezési határidő lejárta előtt kellett változtatnia keretén. A szakmai stáb óvatosságból úgy döntött, a 20+3 fős keret mellett öt biztonsági tartalékkal készül az Eb-re Telkiben. A keret várhatóan a következő napokban lesz teljes, a vírustesztek eredményeitől függően.

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt. Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.

A torna mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A magyar keret:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

További tartalmak