Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi indokolta Varga Roland, Tóth Balázs és Géresi Krisztián beválogatását

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya múlt héten kijelölte keretét a márciusi vb-selejtezőkre. A nevek között visszatérő és újonc is akad, többek között róluk ejtett néhány szót az M4 Sportnak.
Marco Rossi az Izland elleni Eb-pótselejtezőn sajnos nem lehet ott a magyar válogatott kispadján, pozitív koronavírus tesztje miatt. (Fotó: EPA/Pavel Golovkin / POOL)

A napokban az MLSZ-szel hosszú távú, 2025-ig szóló új szerződést kötő olasz szakember a sérült Szoboszlai Dominikra nem számíthat Lengyelország (03.25.), San Marino (03.28.) és Andorra (03.31.) ellen, ellenben ismét csatlakozhat keretéhez az MTK-ban bombaformába lendülő, az NB I-ben február hónap legjobbjának választott Varga Roland, valamint a novemberi mérkőzésekről betegség miatt lemaradó Gazdag Dániel.

A Puskás Akadémia két játékosa, a súlyos sérülést maga mögött tudó, januárban Fehérvárról kölcsönben igazolt Géresi Krisztián (támadó) és Tóth Balázs (kapus) először kaphat lehetőséget a bizonyításra. Varga mellett az ő beválogatásukat is indokolta az M4 Sportnak Marco Rossi.

 

Varga Roland (MTK)

„Roli mindenekelőtt egy nagyon jó ember, ami a mi csapatépítésünkben egy nagyon fontos szempont. Ő az egyik legpozitívabb kisugárzású srác, akit csupán azért nem hívtam meg ősszel, mert nem játszott a Ferencvárosban. Ez a szabály mindenkire egyformán érvényes. Aki nincs megfelelő fizikai állapotban, ilyen kevés idő alatt nem tudjuk felépíteni a válogatottban.”

Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

„A Fehérváron sérült Kovácsik Ádám mellett a paksi Hegedűs Lajos az utóbbi időben nem jutott lehetőséghez klubjában, de Tóth Balázs mellett nem is elsősorban ez, hanem a képességei szólnak. Nagyszerűen átlátja a pályát és 90 percen keresztül fáradhatatlanul irányítja társait a kapuból. Lábbal is ügyes, jók a reflexei, gyorsan reagál a történésekre és keveset hibázik.”

Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)

„Teljesítményére már korábban felfigyeltem, megpróbáltam Dunaszerdahelyre csábítani, de akkor szenvedett sajnálatos sérülést. Véleményem szerint, ha így folytatja, semmi akadálya, hogy 30 percre pályára lépjen, természetesen egyelőre még nem kezdőként számolok vele. Meghívása üzenetértékű neki és a hasonló labdarúgók felé is, hogy minden magyar játékoson rajta tartjuk a szemünk.”

Rossi a sérülésből lábadozó Szoboszlai Dominikről azt mondta, ha egy hónapon belül felépül, 4-5 mérkőzésen még pályára léphet az RB Leipzigben a bajnoki szezon vége előtt, ami azért is lenne ideális, mert viszonylag friss állapotban csatlakozhatna az Eb-kerethez.

A Fehérváron szereplő Dárdai Pálról azt mondta, még elsősorban Gera Zoltán számíthat rá. A télen Magyarországra igazoló támadó ott is van az U21-es Eb-re nevezett keretben.

A magyar válogatott selejtezőit az M4 Sporton és az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

További tartalmak