Musorujsag
Élő Eredmények
×

"Szeretnék egy hatalmas gratulációt küldeni" - Guardiola is köszöntötte a 110 éves Vasast

"Szeretnék egy hatalmas gratulációt küldeni" - Guardiola is köszöntötte a 110 éves Vasast

MTI/Vasas SC
Március 16-án ünnepli fennállásának 110. évfordulóját a Vasas SC, amelynek 24 szakosztálya bajnokcsapatokat és olimpiai bajnokok sorát ajándékozta a magyar sportnak.

A jubilálás alkalmából többek között Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője – aki kiemelte, hogy nevelőegyesületének, a Barcelonának az egyik legfontosabb játékosa volt Kubala László, aki az angyalföldieket is erősítette – és Manuel Estiarte, olimpiai és világbajnok vízilabdázó is elküldte jókívánságait a klubnak.

A klub 1911. március 16-i megalapításának az előzménye az volt, hogy egy felhívás jelent meg a Vas- és Fémmunkások Lapjában: “Mindazon vas-és fémmunkás szaktársak, akik a sport és testedzés iránt érdeklődnek és hajlandók egy vasmunkás sportklub alapításában részt venni, kéretnek, hogy 1911. év február hó 24-én, pénteken este 8 órakor, a szövetség házának I. emeleti olvasótermében megjelenni szíveskedjenek.”

Az azóta eltelt 11 évtizedben a Vasas sportolói 50 olimpiai, 55 világ-, 62 Európa-bajnoki és egy paralimpiai aranyérmet nyertek.

“Nagy hálával tartozunk mindazoknak, akik bármilyen szerepkörben bármit tettek azért az elmúlt száztíz évben, hogy a Vasas a magyar sport meghatározó szereplőjévé váljon” – mondta Markovits László, aki 2002 óta irányítja elnökként a Vasas Sport Clubot. “A múlt év elején még azt terveztük, hogy – a stadionavató mintájára – nagy összejövetelt tartunk az Illovszky Stadionban, ahol kötetlenül, sokszínű programok mellett ünnepelhetett volna együtt a Vasas család. A járványhelyzet ezt nyilvánvalóan nem engedte meg, így az online térben próbáltuk minél emlékezetesebbé tenni ezt az alkalmat. A Vasas család videó-összeállításban fújta el szimbolikusan a száztíz születésnapi gyertyát, az pedig a hab ezen a bizonyos tortán, hogy Pep Guardiolától is kaptunk egy nagyon személyes köszöntő üzenetet” – tette hozzá.

A Vasas bajnokai között IDE kattintva böngészhet a klub oldalán.

További tartalmak