Apró reménysugár Bobál Gergelynek: edzőváltás történt a Nacionalnál

Bobál Gergely nyáron nagy reményekkel vágott bele új kalandjába, miután úgy döntött, hogy kipróbálja magát légiósként. A Zalaegerszeget a portugál Nacional csapatára cserélte a 25 éves csatár. Az öt topligát szorosan követő luzitán bajnokság az eddigiek alapján nagy falatnak bizonyult számára, ritkán kapott lehetőséget edzőjétől, Luís Freire-től.

Bobál Gergely (fotó: zte.hu) Bobál Gergely (fotó: zte.hu)
Azt leszámítva, hogy egy gyönyörű szigeten tölti hétköznapjait az Atlanti-óceán közepén - Cristiano Ronaldo szülővárosában -, nincs oka sok örömre Bobál Gergelynek, aki 2020 júliusában csatlakozott Madeira szigetének egyik tradicionális csapatához, a Nacionalhoz.

Bár a bajnokság kezdete előtt arról beszélt, hogy jól sikerült a felkészülése, edzőjének mégsem sikerült bizonyítania, hogy helye lenne a kezdőcsapatban.

Érkezése óta 26 mérkőzést játszott a csapat, Bobál összesen 8 percet töltött a pályán. Októberben hármat a Pacos Ferreira (1-1) ellen, december 6-án 5 percet kapott Freire-től amikor a Santa Clarát (1-3) fogadta a csapat.
Azóta egyetlen alkalommal ülhetett a kispadon, a többi Nacional-mérkőzésen a keretbe sem került.

Utolsó hat bajnokiját elveszítette a madeirai csapat és a kiesést jelentő zónába került, a 17. helyre. A barcelosi Gil Vicente otthonában elszenvedett 2-0-s hétvégi zakóval elfogyott a vezetőség türelme Freire-rel szemben, helyét hétfőn Manuel Machado vette át.

A 65 éves szakember számára nem ismeretlen a klub, hiszen 2021 októberétől több mint négy éven át irányította a csapatot. Bobál szempontjából ez akár jó hír is lehet, hiszen tiszta lappal indulhat az új vezetőedzőnél.

Még tíz forduló van hátra a portugál bajnokságból, így még bőven van lehetősége a magyar csatárnak, hogy újra pályára lépjen és segítsen a Nacionalistákban, hogy jövőre is a első osztályú maradjon. Jelenleg egyetlen pont választja egy a fekete-fehéreket a bennmaradást jelentő 15. helytől, nem lehetetlen a küldetés.

A lehetőség adott a magyar játékos előtt, csak élni kell vele, ha nem is lesz egyszerű.