Bobál új edzője mindenkire számít, aki képes segíteni

Bobál Gergely új edzőjét, Manuel Machadót a portugál Nacional csapatánál hétfőn jelentették be, egy napra rá a bemutatáson is átesett. Ez a harmadik alkalom, hogy a madeirai klub csapatát irányítja, és kijelentette, hogy mindenkinek fogadja a segítségét, aki képes a csapatot bent tartani a portugál elitligában.

U-19-es labdarúgó EB - Magyarország-Ausztria Az osztrák Philipp Lienhart és Bobál Gergely az U-19-es labdarúgó EB Magyarország - Ausztria csoportmérkőzésén, a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2014. július 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
„Egy olyan helyre térek vissza, amelyhez érzelmileg nagyon kötődöm. A klub által megtörtént a felkérés, amit elfogadtam, ami egyértelműen azt jelzi, hogy két korábbi ténykedésem a csapatnál pozitív nyomokat hagyott. Szeretnénk bent maradni az első osztályban. Tisztában vagyok azzal, hogy eddig mi volt jó és mi rossz a csapatnál, ezen információkat feldolgozva hozok döntéseket. Egyedül semmit nem leszek képes megoldani” – kezdte beszédét Machado.

A 65 éves szakember kiemelte, hogy egyedül nem menne semmire, így bízik abban, hogy a játékosok és a stáb is képes munkájával annyit hozzáadni az eredményekhez, ami elég lehet a cél eléréséhez.

„Közös erővel kell munkába állni, mert minden problémára van megoldás” – mondta a visszatérő vezetőedző.

Szerencsés időszakban veheti át a csapatot, hiszen éppen válogatott szünet van, így 15 nap áll rendelkezésére a Portinonense elleni bajnoki előtt, hogy jobban megismerje a csapatot és rendesen felkészüljön a bajnokság hajrájára.

„Ez a mostani kihívás nagyon hasonlít a 2021/13-s szezonéra. Talán annyi a különbség, hogy akkor több idő állt a rendelkezésemre. Nem távolodtam el teljesen a klubtól, mindvégig figyeltem, hogy mi van a csapattal, így van némi rálátásom arra, hogy milyen állapotban van a keret. Az előttem álló 15 nap segíthet abban, hogy további új és fontos információkhoz jussak a játékosokkal kapcsolatban” – hangoztak el a Bobál Gergely számára fontos szavak.

A magyar támadóról sokat még nem tudhat az edző, de az elkövetkező bő két hét döntő lehet. Most kell megmutatnia, mire is képes, akkor tényleg több lehetőséget kaphat az eddigi mindössze nyolc percnél.

Az is mindenképpen Bobál mellett szól, hogy az eddig kipróbált csatárokkal nem alkotott maradandót az utolsó előtti helyen álló Nacional, amely a bajnokságban 24 mérkőzésen csupán 22 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.